Niko nikada kao Mitar - Srbin blizu istorije!

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.04.2022.
11:03
Izvor: Sportske.net

Srbin obara dva velika rekorda fudbala na Ostrvu.

@FulhamFC
@FulhamFC

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović igra sezonu života u Fulamu. Srpski napadač je postigao rekordnih 40 golova u dosadašnjem delu Čempionšipa i svoje ime upisao u istoriji fudbala na Ostrvu.

Pre samo godinu dana Brentfordov napadač Ivan Toni postigao je 31 gol u Čempionšipu i tako oborio rekord takmičenja. Mislilo se tada da ga dugo niko neće prestići, ali je fenomenalni Mitrović "oduvao" Tonijev skor i postigao devet golova više.

Fulamu su do kraja šampionata ostale još četiri utakmica, a to će biti prilika za sjajnog Srbina da obori još dva istorijska rekorda u Engleskoj.

Mitrović je na pragu da obori rekord po broju golova u engleskom drugoligaškom fudbalu koji drži Gaj Vitingem. On je postigao 42 pogotka za Portsmut u sezoni 1999/93, Srbinu su potrebna tri gola do kraja sezone kako bi prestigao Vitingema.

Na meti 27-godišnjaka iz Smedereva nalazi se još jedan istorijski rekord. Najviše golova u jednoj sezoni u engleskom fudbalu posle Drugog svetskog rata postigao je Derek Duli. Legenda Šefild Venzdeja pedesetih godina prošlog veka, a sada bi to mogao da uradi "nezaustavljivi" Mitar.

Motivacija Mitroviću neće izostati, potrebno je još samo nekoliko golova da postane apsolutna legenda u "kolevci fudbala". 

Srećno, majstore!

Mitrović će priliku da obori rekorde imati već danas na utakmici protiv Bornmuta. AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 2,88 na pobedu Fulama. Ako mislite da će Mitar blistati i danas, dvojka je "sigurica".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke