Nikoga ne čudi, Vlahović razapet kao "Grbavac", Srbin opet glavna tema!

Autor: Boris Jovanović
utorak 19.10.2021.
08:56
Izvor: Sportske.net

Poraz Fiorentine i povika na Dušana Vlahovića

EPA-EFE/ETTORE GRIFFON
EPA-EFE/ETTORE GRIFFON

Povezane vesti

Nismo dugo ni čekali, niti je neočekivano.

Slaba partija Fiorentine i Dušana Vlahovića u "Derbiju umetnosti" kako Italijani nazivaju retke duele Venecije i Fiorentine odmah je Srbina stavila na stub srama.

Navijači su ga vređali nakon meča kada je došao da ih pozdravi, u pitanju je jedna od grupa, ostali su ih ućutkali. Sa tribina su se navodno čuli povici, "Sei in gobbo di merda", standardna uvreda na račun Juventusa ("grbavci"), a Vlahović je na ovaj način optužen da razmišlja o Juventusu. 

Mediji kao mediji, odmah su se pojavile pretpostavke da je Srbin pod pritiskom od kada je odbio ugovor i da mu to skreće pažnju sa terena.

Vlahović je propustio priliku da izjednači u 90. minutu.

"Na odmoru je, nije se video, mnogi pretpostavljaju da je u pitanju problem oko ugovora. Saigrači mu nisu pomogli puno, ali on je bio potpuno odsutan", piše u jednom od izveštaja u kojima je Vlahović. zajedno sa Kaljehonom koji je zamenjen posle nešto manje od sat vremena zamenjen, dobio najmanju ocenu.

"Mora da se pribere, za svoje, ali i za dobro Fiorentine", konstatacija je u "Gazeti".

Navijači su osim psovkama igrače počastili i sa par predmeta ubačenih na teren kada je kapiten Biragi odveo ekipu da se zahvali za podršku. Posle toga su se fudbaleri "Ljubičastih" povukli u svlačionicu. 

Zanimljivo da je Venecija, iako mnogo manji klub, uvek bila problem za Fiorentinu. "Lagunari" protiv Toskanaca imaju 10 pobeda u eliti, više nego protiv bilo kog drugog tima u Seriji A. I još jedna zanimljivost, u 20 godina (doduše mali je uzorak utakmica u Seriji A), Venecija je uspela da samo dva puta sačuva svoju mrežu u eliti, i to oba puta protiv Fiorentine.

Recimo i to da mediji ne prestaju sa licitacijom, Totenhem nije odustao, Vlahović je takođe na spisku igrača koje Dortmund razmatra kao zamenu za Halanda, engleski mediji pišu i da će Liverpul skautirati Srbina, vide ga kao alternativu Firminu. Ali, i dalje se provlači da Juventus veruje u Vlahovićevu želju da nosi crno-belu "devetku" i da bi trebalo da bude zamena za Moratu koga neće otkupiti od Atletika. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke