Nismo dugo čekali - Pet razloga zbog kojih je Barsina svlačionica nezadovoljna novim trenerom!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 27.01.2020.
12:16
Izvor: Sportske.net

Poraz protiv Valensije otvorio pitanje, da li je pametno menjati trenera u ovako osetljivom trenutku.

EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Povezane vesti

Kike Setijen već ima problem u Barseloni.

Naime, iako je posle "Mestalje" rekao da igrači nisu shvatili njegove zamisli ili da im nije objasnio dobro.

Međutim, postoji problem. Kike Setijen je dobio šansu jer je klub želeo da se vrati Krojfovim principima, posedu lopte kao osnovi svega, nečemu od čega je Valverde često odstupao.

Ali, mnoge stvari nisu jasne, pre svega, Barselona ima problema da igra sa trojicom pozadi, jer je ekipa retko, osim u nekim mečevima pod Luisom Enrikeom igrala 3-5-2.

Španski selektor je tada pokušavao na sve načine da napravi polivalentne igrače, ali to nije baš uspevalo.

Setijen se koncentrisao na pozicionu igru, smatra da taj deo mora da bude doveden do automatizma, da je tim primao previše golova, da je napad manji problem. Ali, da li je baš tako?

Prvo, protiv Valensije se nije videla potentnost, neki igrači imaju problem da se adaptiraju, usporavaju igru i slabo napreduju.

Za to je potrebno vreme, ali Barselona ga nema. Nema ni jaku klupu, videlo se u utakmici protiv Valensije, retko ko može nešto da promeni ulaskom.

Zbogo toga se mnogi igrači pitaju dve stvari, da li je promena bila potrebna usred sezone, kada je svaki bod važan i ima li vremena do nastavka Lige šampiona da se tim uigra.

Tu je i pitanje zamene za Suareza, videćemo hoće li danas ili sutra, kako je najavljeno, Barsa kupiti Rodriga Morena od Valensije i rešiti krizu u napadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RocknRolla
Tuesday, 28.01.2020
02:09

Pokusava da preslika Gvardiolinu Barsu gde su imali ogroman posed i gde protivniku nisu davali vise od 1 do 2 suta na gol. Tad je Mesi bio najvise egzekutor ali to sad ne moze jer ova Barselona nema Cavija,Inijestu,pozadi Pujola,Pikea u formi,nema jake bekove. Bice ovo neuspeli pokusaj da se vrati igra iz 2009.

avatar
Gorila u magli! LFC
Monday, 27.01.2020
15:01

Posle 3 tekme svlacionica se buni kako bi ih postrojavao pa to bi pucalo nego na to se sveo fudbal da ti igraci kroje kako i sta.i kakve su ovo gluposti o napadacu imaju mesija i grizmana i ne mogu gol da daju pa se pise o napadacu,a oni top 5 napadaci lalige ikada.smejurija sta se pise

avatar
RocknRolla
Tuesday, 28.01.2020
17:11

Grizman je u top 5 napadaca la lige ikada jedino ako se la liga igra od 2017.godine. Razmisli prvo sta znaci ikada i ko je sve igrao u La Ligi.

avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 28.01.2020
23:25

Nemoj da si povrsan molim te razmisli malo o mom komentaru,naravno da nije ali je prvoklasan napadac,a messi je itekako ikada.tako da im napadac nije sigurno potreban.

avatar
P. S.
Monday, 27.01.2020
14:57

Da, 'nisu shvatili' ili im 'nije dobro objasnio', trojica pozadi, 'adaptacija igrača', fali im napadač itd. A zapravo je stvar toliko prosta da ne može biti prostija: kretanje igrača bez lopte je smejurija koja donosi sve ostalo - od mučenja sa iznošenjem lopte pod presingom protivnika, preko primanja gola u prvih 10-12 minuta na većini utakmica, pa sve do beskonačnih dodavanja, vraćanja lopte unazad, jalovih i bezidejnih pokušaja napada te očajnih pasova u završnoj trećini terena.

Na po dve do tri utakmice u svakoj od poslednje 2-3 sezone videli smo da oni itekako znaju kako se treba kretati po terenu i tada logično nemaju nijedan od ovih problema. Pa zašto se onda ne kreću tako nego ovako? Pre svega zato što je to fizički zahtevnije, a podrazumeva i preuzimanje odgovornosti u nekom trenutku, ako ne za šut onda bar za zavšni pas ili prijem lopte u šesnaestercu, od čega svi osim Messija beže ko đavo od krsta krijući se iza protivničkih igrača i vraćajući loptu unazad (Rakitić sindrom).

Valverde im je obezbedio takoreći nirvanu: rekreativne treninge po lepom vremenu, minimalni utrošak energije na utakmicama, igranje bez ikakve odgovornosti, prebacivanje lopte Messiju pa neka on vidi šta će sa njom i vrlo jednostavan 'taktički' pristup zasnovan na ideji da protivnik za 90 minuta mora napraviti bar nekoliko grubih grešaka u odbrani koje se valjaju iskoristiti, a ako ne... pa ništa, bio je to samo jedan loš dan, a i ne može se uvek pobeđivati. Zato je bila greška promena trenera sa kojim su igrači bili vrlo zadovoljni.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 27.01.2020
14:37

Po mom skromnom misljenju, nije bilo logike mijenjati trenera, jer:
- nema vremena za adaptaciju, mrtva trka je sa Realom, na pocetku sezone moze da prodje poneki kiks, sad je Real pronasao formu i nema prostora za isprobavanje novih stvari
- Valverede je u neku ruku bio carobnjak, sa prilicno skromnim rosterom, sa puno igraca koji su plod promasenih prelaznih rokova, ostvarivao je odlicne rezultate, bar u Primeri. Nisam gledao protiv Valensije, gledao sam Granadu, bukvalno nema ko da udje da razdrma ekipu, a starter je recimo Rakitic koji odavno nije prvi izbor. Real ima mnogo siri izbor igraca.

avatar
P. S.
Tuesday, 28.01.2020
15:27

'Čarobnjak' je 70% utakmica koje je gubio zahvaljujući očajnoj, jadnoj i kukavičkoj igri, začinjenoj sa po 3 pogrešne izmene (mahom najboljih ili najmanje loših fudbalera na terenu do tog trenutka), dobijao ili izvlačio po bod zahvaljujući Messijevim golovima i sreći. Vreme 'magije' je prošlo pre njegove smene jer je logistička podrška Messiju na terenu sve gora i gora, Messi sve stariji, a ni sreća ne može doveka da ga prati.

Nezavisno od toga da li su dovedeni očajni, loši, dobri ili (za neke klubove poput Liverpoola, Dortmunda i Atletika) vrhunski igrači od svih njih je ekspresno pravio promašaje. Ako vezni fudbaler igra desnog beka, desni bek igra levog beka, levo krilo igra desno, špic igra pomoćnog levog beka itd., a svi zajedno se igraju kukavičkog vraćanja lopte unazad dok dvojica ili trojica najmanje loših igrača na terenu (ne računajući Messija) čekaju da budu zamenjeni u 60-om ili 70-om minutu, postavlja se pitanje ko bi osim Neymara ili Mbapea svojim ulaskom to mogao da 'razmrda'?

avatar
P. S.
Friday, 31.01.2020
14:56

'70% utakmica koje je gubio' i '70% posto utakmica koje je izgubio' nije isto. Dakle ja govorim o 70% utakmica koje je GUBIO (zahvaljujući startnoj postavi, kukavičkoj 'taktici', pogrešnim igračima na pogrešnim pozicijama i svemu drugom što je radio), ali NIJE IZGUBIO (zahvaljujući Messiju i sreći). To nema BAŠ NIKAKVE VEZE sa relativno malim brojem utakmica koje je IZGUBIO.

Sa takvim načinom igre (kako god ga ko zvao) primanje gola u prvih 10-12 minuta na većini utakmica se svakako ne može nazvati pragmatizmom, a ako to donosi 'igra sa dozom opreza' onda bi značilo da je Barsi potreban 'ogroman oprez sa dozom igre' da se takve stvari ne bi dešavale.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 29.01.2020
09:35

Ima djelimicno istine i u tome, a i ne gledam svaku utakmicu pa ne mogu da kazem. S druge strane, '70% posto utakmica koje je izgubio', ali nije ih izgubio puno, zar ne? Super je ta prica o posjedu i leprsavoj igri, ali to sto ti nazivas kukaviclukom ja bih prije navao pragmatizmom ili igrom sa dozom opreza.