Ništa čudno u Južnoj Americi - Narko-bos igrao u klubu koji je sam finansirao

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 30.09.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Nama bizarno, njima normalno.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Urugvajac Sebastijan Marset jedinstvena je pojava u svetu fudbala.

Kao mladić, radio je na benzinskoj pumpi i svu svoju platu je trošio na jaknu David Bekama.

Trudio se da postane profesionalac, ali je uvideo da nedostaje kvaliteta i talenta sa njegove strane.

Umesto toga, Urugvajac bi se okrenuo kriminalu, gde je pokušao da se saživi sa nadimkom "Kralj juga“.

Uhapšen je zbog posedovanja ukradene robe sa 18 godina i zbog posedovanja narkotika godinu dana kasnije u Mintevideu.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što mu je povereno mnogo više – sa 22 godine, Marset je prihvatio posao primanja pošiljke marihuane, posao koji se obično dodeljuje timu muškaraca, ali je zaslužio poverenje trgovaca ljudima. Ali, policija je bila obaveštena i Marset se našao okružen policajcima, gde se odmah predao, a jedan policajac setio da je bio lukav i pun poštovanja.

Marset napustio zatvor 2018. godine, sa 27 godina, sa gomilom kriminalnih kontakata. Uspeo je da uspostavi veze sa brazilskom i italijanskom mrežom organizovanog kriminala i ubrzo će otputovati u Paragvaj da izgradi svoje carstvo. Tu će iskovati svoj prvi alias, pod imenom Gabriel de Souza Beumer.

Zatim je 2021. napravio svoj prvi pokušaj u fudbalu, gde se pojavio u Deportivo Kapijati, najavljujući sebe kao novo pojačanje iz svog srebrnog Lamborginija. Tamo je sklopio dogovor sa svojim saigračima da će im platiti hiljade dolara povrh njihovih trenutnih ugovora za svaku pobedu.

Jedini problem je bio što je Marset uplatio svoj put do startnog mesta - noseći dres sa brojem 10 koji svojim partijama neće zadovoljiti dok se Kapijata borila za pobede.

Marset je počeo da finansira pojačanja, pojavili su se novi televizori, kreveti za amsaže i bolja hrana u kafeteriji. Iako nije zvanično naveden kao vlasnik, istražitelji kažu da je ulivao novac u klub i uzimao deo njegovih prihoda, Marset je prao novac preko Kapijate.

Glavni trener Horhe Nunjez nije imao nameru da uključi narko-bosa, sve dok igrači nisu primorali trenera i insistirali da Marset mora da igra.

"Stalno sam se pitao, 'Ko je ovaj tip?'. Imao sam obavezu da pobedim ili bi me otpustili", pričao je Nunjez.

Čim je saznao da policajci nameravaju da ga uklone, prestao je sa fudbalom, a njegovo ime je odmah uklonjeno iz tima. Iako niko od njegovih saigrača u Paragvaju više nije čuo za njega, Marset nije prestao da igra fudbal.

Nakon što se povukao, 2023. je otkriveno da narko-kralj sada živi u Boliviji i da je iste godine kupio Los Leones El Torno. Ovoga puta Marset je krenuo stopama svog idola, konačno je nosio broj 23, koji je proslavio Dejvid Bekam tokom njegovih dana u Real Madridu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke