Ništa od Kontea? Sledi li posle ove prodaje, horor u Interu?

Autor: Boris Jovanović
petak 14.05.2021.
10:24
Izvor: Sportske.net

Teška situacija, pesimizam u novom italijanskom prvaku?

AP Photo/Luca Bruno
AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Nema dogovora u Interu, ni oko smanjenja plata, ni oko ostanka Antonija Kontea. Navodno je trener razgovarao sa predsednikom Žengom i izrazio rezerve oko plana kluba.

Konte ne želi da ostane bez nekog od ključnih igrača, a Inter ne može da mu garantuje da će naći zamene.

Mladi Bastoni ima ponude, ovo je bila sezona pune afirmacije, istisnuo je starije štopere i nema sumnje da bi PL klubovi platili ogroman novac za njega. Uz Bastonija, opcija je da ode Lautaro Martinez, ali on je skuplji, oko 90 miliona i sem Reala koji bi deo prebio preko transfera Hakimina nema baš zainteresovanih.

Ali, problem je što ovi igrači nemaju velike plate, a Inter mora da smanji fond zarada. Vidal, Sančez ne žele da odu, a Konte se jasno neće odreći ni Lukaua, ali ni Eriksena koji najviše zarađuju.

Kako se priča, u klubu je pesimizam na delu, malo ko veruje da će trener ostati, on želi garancije kluba, a ako se pojavi ponuda od nekog finansijski stabilnijeg kluba Konte će je razmotiti.

Čitaj, ako ga bude zvao Totenhem, mogao bi posle dve godine i titule da napusti Inter. Jer, podsetimo, Inter će ove godine igrati i Ligu šampiona, potreban im je jači, a ne slabiji tim. Dodajmo i da Konte ne želi da se odrekne dela plate i smatra da klub mora da nađe način da funkcioniše bez žrtve koje bi trebalo da podnesu on i igrači.

Njegov argument je da bi to značilo kaznu za fudbalere i stručni štab koji je osvojio "Skudeto". Mediji tvrde da bi odlazak Kontea, značio krah, jer ne samo da Inter ne može da nađe boljeg trenera, već bi i igrači, oni najbolji poput Lukakua razmišljali o odlasku. Prošle godine Konte je bio na ivici da ode, odlučio je jedan sastanak, videćemo hoće li ga ponovo ubediti da ostane. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Friday, 14.05.2021
13:50

Uspori malo Borise, ne raspadamo se mi nego vi.

avatar
No rules
Friday, 14.05.2021
11:18

Sta nam ostade. Padeli, Galja, Pinamonti i Yang. Koja kreativnost kod novinara ljubitelja stare dame.