Ništa od "skandala veka", nema dokaza da je Barsa podmićivala sudije!

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.03.2023.
08:31
Izvor: Sportske.net

Tresla se gora...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Slučaj "Negreira" polako je utihnuo u Španiji, pošto Tužilaštvo nije pronašlo nikakve dokaze da je Barselona potplaćivala sudije.

Kao što znate, pre nekoliko nedelja započeta je hajka na Barselonu zbog uplata u vrednosti od 7,4 miliona evra na račun kompanije koja je bila u vlasništvu bivšeg potpredsednika sudijskog Komiteta La Lige.

Ipak, prema poslednjim informacijama pouzdanog lista EFE, Tužilaštvo nije pronašlo nikakve dokaze o sumnjivim uplatama što se tiče uticaja na suđenje, ali se proces nastavlja, jer ipak mora da se utvrdi za šta je toliki novac legao na Neigreirin račun.

Tu dolazimo do suštine - Barselona je odavno pokrenula internu istragu kako bi pročešljala sva sumnjiva poslovanja prethodne uprave sa Hosep Marija Bartomeuom. 

Neposredni dokazi trenutno ukazuju samo na to da je Bartomeu zajedno sa Negreirom izvlačio novac iz klupske kase, jer ono što je navedeno za usluge, 7,4 miliona evra je ogroman novac.

List As otkrio je da je Poreska uprava Španije još u aprilu 2022. godine obavestila Tužilaštvo da istražuje Negreiru zbog poreske utaje i da su još u tom periodu obavestili da ne postoje indicije ni dolazi da je Barselona na taj način uticala na suđenje, već da je u pitanju bilo samo - izvlačenje novca. 

EFE piše da je Negreirina kompanija zaista slala analizu suđenja i da za to postoje izveštaji koji su dostavljeni Barseloni. Da sve bude još zanimljivije, u izveštajima stoje analize suđenja Hesusa Hila Mansana i Mateua Lahoza, koji važe za najomrženije sudije u Kataloniji. 

U izveštaju do kojih je došao EFE takođe su na uvidu bili i video-snimci neprimerenih reakcija igrača u La Ligi, koji su trebalo da posluže da Barsa obuči svoje igrače kako da svede dobijanje kartona na minimum, odnosno kako prema kom arbitru treba da se ponašaju na terenu.

Za kraj, list "El Mundo" je došao do iskaza koji je Negreira dao Tužilaštvu u prisustvu svog advokata u kom je rekao da su jedine osobe sa kojima je sarađivao u Barseloni bili Sandro Roselj i Hosep Marija Bartomeu, dvojica prethodnih predsednika katalonskog kluba. 

I zato je tragikomična izjava predsednika La Lige Havijera Tebasa, koji je sinoć, kada su se svi ovi iskazi i dokazi pojavili rekao da "Đoan Laporta mora da bude smenjen sa pozije predsednika Barselone". 

"Nisam pričao sa njim, on mora da objasni zašto je klub plaćao Negreiru. Laporta mora da odstupi sa pozicije predsednika", uporno govori Tebas, iako se ni u jednom trenutku nije pojavilo da je uprava na čelu sa Laportom bila deo sumnjivih isplata. 

Dakle, lični rat Laporte i Tebasa ponovo isplivava u prvi plan, zbog čega je ovaj skandal i toliko "prenapumpan". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke