Ništa od Zidana - Juventus veruje u Alegrijev "proces"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.01.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Aktuelni trener dobio podršku.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Delovalo je da su dani Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa odbrojani. Najavljivao se dolazak "spasioca" i velikog idola navijača Zinedina Zidana, ali su ljudi u upravi "bjankonera" izgleda odlučili da ostanu uz sadašnjeg šefa struke.

"Stara dama" se nalazi u velikoj krizi. Zbog malverzacija prilikom transfera igrača Fudbalski savez Italije kaznio je klub iz Torina oduzimanjem čak 15 bodova u Seriji A. Očekivalo se da će najtrofejniji klub u Italiji okrenuti novi list, rastati se sa sadašnjim treneom Alegrijem na kraju sezone i započeti novi projekat sa Zinedinom Zidanom, koji je navodno bio voljan da sedne na "užarenu" klupu.

Međutim, prema pisanju italijanske "Gazete" vlasnik Juventusa Džon Elkan je uoči poslednje ligaške utakmice protiv Atalante imao sastanak sa Alegrijem i pružio mu veliku podršku da nastavim sa svojim radom u Torinu.

Alegri, koji je pod ugovorom sa Juventusom do leta 2025. godine, bio je veoma zadovoljan zbog podrške Elkana i obećao mu da će razmisliti o produžetku saradnje na još dve godine, do 2027.

Pred Alegrijem će biti proces oporavka Juventusa i vraćanje "bjankonera" na šampionski kolosek, i to uz razvoj mladih igrača i njihovo ubacivanje u prvi tim.

Juventus će se narednog leta gotovo izvesno suočiti sa prodajom nekih od najvažnijih igrača, jer od igranja u Ligi šampiona posle oduzimanja bodova nema ništa. To će automatski značiti da će vrhunski fudbaleri teško izabrati "staru damu", te će Juventus morati da gleda ka svojem omladinskom pogonu i napravi pravu strategiju, a u centru svega biće Masimilijano Alegri.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke