Nisu Englezi baš toliko jaki - Nakon devet golova Srbiji, izgubili od Ukrajine!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 16.10.2023.
20:29
Izvor: Sportske.net

Toliko o tome.

twitter
twitter

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Engleska delovala je zastrašujuće na meču kvalifikacija za EURO protiv Srbije u Notingemu, kada je "orlovima" dala čak devet golova i slavila sa 9:1.

Ipak, u narednoj utakmici kvalifikacija Englezi su poraženi od Ukrajine sa 3:2 na neutralnom terenu u Slovačkoj.

Posle prvog poluvremena Ukrajina je vodila sa 2:0. Poveli su mladi Ukrajinci u 31. minutu nakon velike greške veznjaka Engleske, koji su izgubili loptu na sredini, a za to ih golom kaznio napadač Ukrajine Nazar Vološin.

Dva minuta pre kraja prvog dela Ukrajina je udvostručila prednost. Fantastičan gol iz slobodnog udarca postigao je Oleg Očarenko.

Uspeli su Englezi da stignu do izjednačenja u nastavku. Prvo je brzonogi ofanzivac Čelsija Noni Madueke smanjio na 2:1 u 67. minutu, da bi Čarli Kresvel doneo Englezima poravnanje u 89. minutu.

Ipak su Ukrajinci na kraju stigli do trijumfa, jer je u četvrtom minutu sudijske nadoknade posle brzog kontranapada loptu u mrežu Engleza sjajnim udarcem sa distance ubacio  Ilija Kvasnicija.

Sada u grupi F vodi Ukrajina sa maksimalnih devet bodova, Englezi su drugi sa šest, dok Srbija ima tri boda i utakmicu manje koju igra večeras protiv Severne Irske u gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke