Nisu samo Everton i Notingem - Novoj "žrtvi" oduzeti bodovi!

Autor: Mladen Heleta
petak 12.04.2024.
08:28
Izvor: Sportske.net

I Šefild je sankcionisan.

@SheffieldUnited
@SheffieldUnited

Povezane vesti

Nakon što je Evertonu oduzeto 10 bodova, pa su mu vraćena četiri, a onda opet oduzeta dva, a potom i oduzimanja četiri boda Notingem Forestu, danas je "stradao" još jedan klub iz donjeg dela Premijer lige.

Dva boda su oduzeta i Šefild junajtedu, ali za razliku od "karamela" i "šumara", Šefildu će dva boda biti oduzeta na početku sledeće sezone.

Šefild nema nikakve šanse sa izbori opstanak u Premijer ligi, pošto se nalazi na poslednjem 20. mestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova. Sigurna zona udeljena čak 11 bodova, do kraja je ostalo još sedam kola i jasno je da će "oštrice" u sledeću sezonu Čempionšipa ući sa -2 boda.

Šefild je kažnjen zbog neizmirenih obaveza prema drugim klubovima u sezoni 2022/23. Osim bodovne kazne, klub čekaju i finansijske sankcije, pa će morati da plati nešto više od 300.000 funti.

Povodom ovog slučaja se oglasila i Engleska Fudbalska Liga (EFL).

"Obustavljeni odbitak bodova će se aktivirati ako klub ne izvrši bilo koju isplatu prema drugom klubu prema ugovoru o transferu ili obeštećenju duže od pet radnih dana od datuma dospeća plaćanja", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke