Niz koincidencija na "Vila parku" - Junajted odložio Sitijevu promociju

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.05.2021.
17:10
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice danas, dva preokreta u Premijer ligi.

EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda preokrenuli su i pobedili protiv Aston Vile u gostima sa 1:3 (1:0) u meču 35. kola Premijer lige.

Ekipa Ole Gunara Solskjera pojačala je u drugom poluvremenu i to je bilo dovoljno da za nekoliko minuta slome Vilu.

Nije bilo konkretnih prilika na početku ovog duela i sve do 24. minuta nije viđeno uzbuđenje vredno pažnje. U tom 24. minutu Aston Vila je bila ta koja je povela.  Fenomenalan gol postigao je Bertrand Traore, koji je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, izborio se sa Lindelofom, nanišanio i pogodio gornji desni ugao Hendersonovog gola.

Usledila je nešto ofanzivnija igra Junajteda, koji je pretio, ali nisu uspeli da anuliraju prednost domaćih do kraja prvog dela meča. Sami sebi su "skočili u stomak" fudbaleri Vile kada je Daglas Luis u 51. minutu faulirao Pola Pogbu u šesnaestercu Vile. Francuz je bio leđima okrenut golu, Luis je bio previše agresivan i na ivici faula nekoliko puta, pa je načinio grešku, a Pogba se iskusno našao na zemlji i izborio jedanaesterac. Naravno, izveo ga je Bruno Fernandeš i nije pogrešio.

Kuriozitet je taj što je i u prvoj utakmici ovih timova u sezoni Luiz napravio penal nad Pogbom, a u strelce se upisali Bruno Fernandeš i Bertrand Traore.

Junajted je tako najavio preokret, baš kao što je to ranije tokom dana uradio i Vulverhempton protiv Brajtona. To se ubrzo i dogodilo. Priliku za udarac iz izgledne situacije dobio Mejson Grinvud, a mladi napadač je ponovo dokazao da mu je dovoljan i najmanji prostor za egzekuciju. Bilo je 1:2 u 56. minutu i za samo četiri minuta "crveni đavoli" su okrenuli sve u svoju korist.

Tačku na "i" stavio je novim pogotkom Edinson Kavani koji se prikrao odbrani Vile i iskoristio perfektan centaršut Rašforda za konačnih 1:3.

Ovim trijumfom, Junajted je sprečio da Mančester siti danas postane prvak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke