Vreme je za bogatu ponudu nižih engleskih liga

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.10.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Bogat program širom Engleske.

Povezane vesti

1046 Luton - Oxford United 3+ (1.79)

 

Luton jednostavno mora da dobije ovaj meč. Ranio ih je teško Vaza Runi sa Plimutom za vikend, "Šeširdžije" su sada na pogrešnoj strani tabele. Pisali smo, uvek je potrebno vreme da se klub stabilizuje nakon ispadanja, ali je Luton mnogo gore startovao od ostala dva tima koja su posle samo jedne sezone skliznula nazad u Čempionšip. Oksford igra dobro po istorijskom povratku u drugu ligu, "Žuti" su odoleli kod kuće protiv Barnlija, na strani su izgubili sva tri meča, ali mogu da daju gol. S obzirom na imperativ domaćih, čeka nas otvorena utakmica, verujemo i golovi.

 

1052 WBA - Boro 0-1I&1-2II (2.32)

 

Konačno je zaustavljen VBA. "Begisi" su za vikend izgubili od "Sova" u Šefildu, prvi poraz, ali ekipa Karlosa Korberana je ostala lider. Pisali smo u najavi sezone, ovaj Španac je verovatno najveća snaga tima. Sada ostaje da vidimo kako će ekipa reagovati posle neuspeha. U Midlend stiže Mildsbro u kome Majkl Kerik po nama vodi borbu sa vetrenjačama. Nisu dovoljno dobri za direktnu promociju, ali pritisak je na bivšeg fudbalera Junajteda ogroman. Njegova ekipa igra tvrdo na strani, neće biti čudno ako vidimo remi sa malo golova...

 

1048 Cardiff - Milwall x2&0-3 (1.65)

 

Kardif je beznadežan. Pisali smo o "Plavim pticama", prema nekim projekcijama trebalo je da budu kvalitetniji od komšija iz Svonsija, umesto toga poraz za porazom i fenjer. Vinsent Tan je smenio trenera Erola Buluta, i dalje Omar Riza obavlja funkciju privremenog menadžera, ništa se nije promenilo. Milvol deluje bolje nego prošle sezone, Nil Haris se posle pet godina vratio na mesto uspeha, "Lavovi" ciljaju novi napad na plej-of. Teško je reći, ponovo će veliku većinu bodova osvajati na zastrašujućem "Denu", ali verujemo da mogu makar do boda protiv očajnih Velšana.

 

1057 Preston - Watford draw no bet 2 (1.88)

 

Votford je bliži pozitivnom rezultatu. "Stršljenovi" su daleko od nekadašnje klase, momentum oko povratka u PL je splasnuo, potrošen je novac od "padobrana" posle poslednjeg ispadanja, pa je i porodica Poco rešila da se saživi sa životom u drugoj ligi. Stigli su veterani Musa Sisoko i Ogbona, ali su najbolji prodati. Više gotovo i nema igrača iz prvoligaških dana Hornetsa. Svejedno, ne igraju loše za ovaj rang, mogli bi da iskoriste sve nevolje Prestona. "Lilivajtsi" će verovatno smeniti trenera Hekingbotoma, sezonu je počeo Rajan Lov koji je posle startnog poraza od Vendsdeja podneo ostavku...

 

1056 Stoke - Portsmouth x2 (2.05)

 

Idemo sa iznenađenjem na "Britaniji". Porsmaut nema pobedu, "Pompeji" će se daviti po povratku u Čempionšip, imaju problem sa odbranom, očigledno standardi višeg ranga su drugačiji. Ali, gledali smo novajliju u nekoliko mečeva, posle preokreta su izgubili od Barnlija odoleli protiv Šefild Junajteda za vikend. Nekako nam se čini da je forma u uzlaznoj putanji da bi mogli da donesu nešto sa ovog gostovanja. Stouk je loše startovao, predviđali su im bolju sezonu od prošle, imaju mlad tim, pojačali su odbranu koja je bila problem sa par defanzivaca poput Bena Gibsona iz Noriča, stigao je solidni golman Roterama, Šveđanin Johanson (rezerva u reprezentaciji) ali nema pomaka. Pod pritiskom su, Stiven Šumaher je smenjen pre par nedelja, novi trener je Ćićo Pelah, ali za kratko vreme nije uspeo da promeni ništa.

 

8477 Birmingham - Huddersfield  1&GG (3.45)

 

 

Pisali smo o Birmingemu, prvo ispadanje posle dve decenije u treću ligu, preveliki su za ovaj rang. Poveli su trku, ređaju pobede, za vikend smo na "Sent Endrjuzu" videli preokret protiv Piterboroa. Fudbaleri koje su doveli posle ispadanja, Mej, Lindon Dajks, Stensfild iz Fulama i ostali imaju previše kvaliteta za ovaj rang, pa neće biti čudo ako se prošetaju. U Midlend stiže Hadersfild koji igra promenjivo, i oni su takođe letos ispali. Ipak, prililično su efikasni, moguće je da će se boriti za plej-of.  Birmingem do sada nije sačuvao mrežu pred svojom bučnom publikom, ne verujemo da će to sada učiniti, iako pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje.

 

8473 Bristol Rovers - Charlton x2&0-3 (1.93)

 

Čarlton je pao posle dobrog starta, dva puta su izgubili i za tili čas ispali iz top 6. Sada će na jug, u Bristol, gde Roversi muku muče, ređaju loše rezultate i iskreno nije to čudno. Ovaj tim kvalitetom pripada donjem domu, ne baš da ispadnu, ali navijačima je dosadilo tavorenje u ovom rangu (jednu sezonu su proveli u četvrtoj ligi). Nema napretka, iako se nisu loše pojačali, start je bio solidan, ali onda su naređali četiri poraza. Nama miriše na remi bez puno golova, "Adiksi" su bolja ekipa. Nekada standardan premijerligaš, Čarlton je van Čempionšipa već pet godina, ispali su u korona sezoni.

 

8472 Leyton Orient - Exeter x2&0-3 (2.44)

 

Tražićemo iznenađenje u Londonu. Lejton Orijent je pre dve godine ušao u treću ligu, imali su solidnu sezonu, koketirali i sa top 10. Ali, druga sezona je uvek teža, tim nije promenjen, teško igraju kod kuće, osim Amerikanca Kelmana (na pozajmici iz KPR) nemaju neke posebno zanimljive napadače. Eksiter ume da bude opasan, tim iz Devona vodi bivši reprezentativac Škotske, Geri Koldvel, tim je bolji u odbrani, već dva prelazna roka nisu angažovali nekoga ko daje golove. Ali, do boda mogu, Lejton Orijent je sačuvao početni rezultat protiv Reksama za vikend, ali kako rekosmo, kada treba da napadnu imaju dosta problema.

 

1106 Bromley - Chesterfield GG&4+ (3.26)

 

Sudar dva doskorašnja petoligaša. Sezona se odvija prema očekivanju i za jedne i za druge. Bromli će se boriti za opstanak, "Gavranovi" iz Londona igraju promenjivo, ali ako ovako nastave, trebalo bi da prežive. Nekadašnji golman velikog broja nižerazrednih klubova u Engleskoj, Endi Vudman već tri godine sedi na klupi belih. On je napravio istorijski uspeh, nikada do ove sezone Bromli nije bio u engleskog fudbalskog piramidi. Česterfild se prošetao kroz Nacionalnu ligu prošle godine, i sada su u gornjem domu, očitali su lekciju Česterfildu za vikend, pojačali su solidan tim, neće biti čudo ako završe u baražu za treći rang. Prošle sezone kada su delovali kao liga za sebe u petom rangu, "Spirajtsi" su izgubili na "Hejs Lejnu". Tada smo videli sedam golova, sada će četiri biti dosta...

 

1108 Port Vale - Colchester 1&GG (3.89)

 

Port Vejl se posle samo sezone vratio u niži rang. "Valijanti" će ponovo ciljati promociju, bilo je dosta promena, doveden je veliki broj igrača na pozajmicu, čini nam se da Daren Mur može da računa na top sedam. Kolčester je prosečan, jedva su se spasili prošle godine, ekipa iz Eseksa bolje izgleda u novoj sezoni, ali je odbrana problematična. Domaći su bolja, iskusnija ekipa, imaju par odličnih strelaca u Južnoafrikancu Čisletu i iskusnom Stokletu koji je igrao uglavnom u višim rangovima poslednjih godina. Pobeda uz dosta golova u okolini Stouka deluje kao dobra ideja...

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke