Niže engleske lige - Nepresušan izvor za klađenje!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.08.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Za vikend počinju treća i četvrta liga...

Beta/Adam Davy/PA via AP
Beta/Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Engleske niže profesionalne lige, pri tome mislimo na treću, odnosno četvrtu su uvek bile inspiracija za naše igrače. One su često izvor opklada na golove, kvote su dobre, ali radi se o nepredvidivim takmičenjima gde razlike između klubova nisu velike. 

Kada govorimo o Ligi 1, odnosno trećem rangu, tu se obično susretnu timovi koji su nekada znali za bolje, pa su stigla teška vremena, poput Sanderlenda, Šefild Vensdeja i Portsmauta. Ostali su ili prosečni, ili klubovi sa manjim budžetom koji pokušavaju da borbenošću nadoknade jaz. Ponekad ekipe kao Linkoln Siti prošle godine prevaziđu očekivanja, ali se generalno očekuje da ovi najbolji pobegnu iz "pakla" i da se nađu u Čempionšipu među sebi ravnima. Ove godine iz tog ranga vratili su se Vajkom, Roteram i Šefild Vendsdej, upravo su "Sove" iz Šefilda prvi favorit da izbore brzi povratak među drugoligaše. Inače klub iz Šefilda bi ostao da nije imao kaznu zbog neisplaćenih plata od 12 bodova (Derbi bi morao u treću ligu) pa je jasno da će oni pokušati ponovo. Tu je div sa severa Sanderlend, na "Crne Mačke" smo navikli u PL, ali su se oni srozali do treće lige, lišili nas velikog derbija sa Njukaslom. Ipak, imajući u vidu veličinu kluba, mogli bi da makar kroz plej of prođu. Vikomb je sačuvao tim, i oni su među najboljim ekipama u ligi, mnogi tvrde da imaju bolji igrački kadar od Sanderlenda, videćemo da li će stići u top 2. 

Ko još računa na mesta u plej ofu?

Ekipe poput Čarltona i Portsmauta se ne smeju prenebregnuti, to su klubovi sa tradicijom, značajnom podrškom i večim budžetom, dok Roteram, Vigfan, Ipsvič, Bolton i prošlogodišnje iznenađenje Linkoln takđe traže mesto u plej ofu. 

Timovi koji će se borit za goli život su poznati, mada tu uvek ima iznenađenja. Recimo Akrington i AFC Vimbldon (navijači pandan MK Donsima) gledaju samo kako da se spasu, a Kembridž, Morekamb i Džilindžem su timovi koji pre pripadaju četvrtom nego trećem rangu.

Ako želite da okušate sreću, pokušajte ovde.

Liga 2, odnosno četvrti stepen takmičenja?

Ovo je verovatno najizjednačenije takmičenje u Engleskoj. Salford Siti koji drže bivši igrači Mančester Junajteda ima najviše para, na klupi je Geri Bojer, i prošle godine su ciljali treću ligu, ali su završili kao osmi. Konkurencja će im biti Eksiter, Tranmer i nezaobilazni Mansfild koji radi pametno (znate ih po lepoj predsednici Kerolin Redford) a na klupi je Najdžel Klaf. Nisu igrali dobro prošle sezone, ali su se sada pojačali i imaju šansu za plej-of. Karlajl je jedan od konkurenata, a i Volsol koji od ove sezone vodi Mat Tejlor bivši fudbaler Vest Hema, Portsmuta i Barnlija očekuje bolju sezonu. Što se ispadanja tiče, bukvalno pola lige je ugroženo, Kravli Taun i Stivenedž se izvlače par godina, videćemo mogu li da primene isti trik, Berou, Harogejt i Saton više liče na klubove iz Konferencije. 

Svoju prognozu možete dati ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke