Njukasl srušio Brajton, LŠ je blizu, raduje se i Zvezda!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.05.2023.
22:32
Izvor: Sportske.net

Veliki rezultat je veoma blizu za tim sa severa Engleske.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla pobedili su Brajton na svom terenu rezultatom 4:1, u zaostaloj utakmici 25. kola Premijer lige.

"Svrake" su ovim trijumfom napravile veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Na dva kola pre kraja zauzimaju treće mesto na tabeli sa 69 bodova, što je tri više uz meč više od Mančester junajteda i četiri više od petoplasiranog Liverpula.

Ovo je dobra vest i za navijače Crvene zvezde, pošto je ulazak Njukasla u Ligu šampiona jedan od uslova da prvak Srbije bude u trećem šeširu prilikom žreba za grupnu fazu.

Brajton je ostao na šestoj poziciji sa 58 bodova.

Njukasl je sjajno otvorio meč i poveo je u 22. minutu. Tripije je izveo korner sa leve strane, poslao je oštru loptu na prvu stativu, a tamo je vezista Brajtona Undav loše reagovao u pokušaju da otkloni opasnost i zatresao je sopstvenu mrežu, za 1:0.

Sjajni prekid Njukasla "došao je glave" Brajtonu i u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Tripije je perfektno centrirao iz slobodnog udarca, a Dan Burn je bio odličan u skoku i udarcem glavom sa pet metara je pogodio metu, za 2:0.

Brajton se vratio u 51. minutu, a Undav se iskupio za autogol. Gilmor je poslao idealan pas u prazan prostor, a Nemac je izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred Poupa i rutinski ga savladao, za 2:1.

Igralo se potom otvoreno, pokušavali su i jedni i drugi, a Njukasl je sve rešio u 90. minutu. Almiron je bio asistent, a strelac Kalum Vilson za 3:1.

Samo minut kasnije vrhunska kontra Njukasla, Vilson je uradio najveći deo posla i odložio loptu za Bruna Gimaraeša, koji je pogodio za konačnih 4:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke