Njukasl je zreo za Ligu šampiona, za razliku od Čelsija!

Autor: Milovan Longinov
subota 12.11.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

"Svrake" melju!

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla pobedili su ekipu Čelsija rezultatom 1:0 u 16. kolu Premijer lige.

Jedini pogodak postigao je Džo Vilok u 67. minutu i za mnoge je ovo bio direktan duel u borbi za plasman za Ligu šampiona. Za razliku od Čelsija, Njukasl je pokazao po svim parametrima i večeras, kao i do sada, da je zreo za najveću evropsku scenu. 

Grejem Poter je malo iznenadio izborom igrača, pošto su starteri bili - Čaloba, Hal, Galager i Broja, a na klupi su ostali Tijago Silva, Kukurelja, Haverc i Obamejang. Ipak, Poter je mroao da menja planove već posle sedam minuta, kada je Loftus-Čik doživeo povredu, a zamenio ga je Tijago Silva. 

Čelsi je bio prilično bezopasan u napadu, praktično da nije imao veću šansu, mada ni Njukasl nije bio preterano bolja ekipa, pa je prvo poluvreme proteklo praktično bez većih prilika. 

Slično je bilo i u nastavku, i praktično je jedan trenutak prelomio meč. U 67. minutu Almiron je uneo loptu u sredinu sa desnog boka, doneo loptu do Viloka koji je raspalio po njoj i sa 20 metara  savladao Mendija za 1:0.

Grejem Poter je odmah reagovao Poter koji je uveo Ziješa, Kukurelju i Haverca i krenuli u ofanzivu.

Ipak, Čelsi je i dalje bio prilično bezopasan, pa je praktično jedini pravi šut imao Galager u 65. minutu kada je Poup odličnom paradom sačuvao svoj tim.

Njukasl sada ima 30 bodova i zauzima treću poziciju na tabeli, dok je Čelsi čak osmi sa devet bodova manje...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke