Njukasl pritiska Junajted, imamo prvog člana Čempionšipa iz Premijer lige!

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.04.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Biće velike borbe za ulazak u Evropu.

Newcastle United FC
Newcastle United FC

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda i Barnlija remizirali su danas na Old Trafordu 1:1 (0:0 u utakmici 35. kola Lige 1.

Dobra utakmica na kojoj su oba tima imala periode bolje igre, ali zaplet smo dobili tek u samoj završnici.

Tada je Mančester junajted iskoristio grešku rivala i poveo, a igrao se 79. minut. Sander Berge je pogrešio u pasu kojim je trebalo da se iznese lopta, Antini je isti presekao i završio akciju pogotkom.

Bio je to njegov prvi gol ove sezone u Premijer ligi! Ali, sreća domaćih navijača i igrača nije dugo trajala pošto je Andre Onana skrivio penal tako što je nokautirao Zekija Amdunija. Sve to iako je lopta već otišla u drugom pravcu i bila daleko od njih dvojice.

Pozvan je Džon Bruks da pogleda snimak nakon čega je utvrdio da je Kamerunac napravio prekršaj, a upravo je Zeki Amduni pogodio za izjednačenje u 87. Otvorilo se sve u završnici i nije mnogo nedostajalo da vidimo još po neki gol. Odober je čak u 95. imao fenomenalnu šansu da okrene sve u korist gostiju, ali je Onana odlično reagovao.

Fudbaleri Njukasla deklasirali su Šefild junajted rezultatom 5:1 (1:1) pred svojim navijačima.

Njukasl je iskoristio kiks Junajteda i sada su na bod zaostatka od đavola u borbi za Evropu. Dva gola postigao je Aleksander Isak, Bruno Gimaraeš i Kalum Vilson su dodali po jedan, a Ben Ozborn je loptu ubacio u svoju mrežu. Sve to pošto je Šefild junajted poveo u petom minutu preko Anela Ahmedhodžića.

Šefild junajted je ovim porazom i zvanično ispao iz Premijer lige pošto ne postoje matematičke šanse da sustignu 10 poena razlike u odnosu na Notingem Forest u poslednja tri kola.

Vulverhempton je sa 2:1 golovima Hvanga i Totija dobio Luton, dok su Fulam i Kristal Palas podelili bodove odigravši 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke