Njukasl pronašao sportskog direktora - Mađioničar pred vratima!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.12.2021.
16:10
Izvor: Sportske.net

Kuća se gradi od temelja, a to sportski direktor je svakako nešto takvo u fudbalskom svetu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbalski klub Njukasl je u potrazi za sportskim direktorom sa kojim bi ušli u januarski prelazni rok kako bi ojačali tim i sprečili potencijalnu relegaciju u Čempionšip.

Život saudijskog konzorcijuma u Njukaslu je za sada noćna mora. Dugo su tražili novog trenera, pronašli ga u Ediju Hauu iako on nije bio prvi izbor, ali rezultati izostaju. Ekipa deluje raštimovano na svakom delu terena, potpuno neorganizovano i ovaj tim je prikazao da nije dovoljno dobar da se nosi sa pritiskom koji im je trenutno nametnut. 

Neophodno je lice u fotelji koje će da organizuje tim, mimo Edija Haua, a kao takvo nameće se sportski direktor Brajtona Den Ešvort, saznaje "Atletik". On je na proleće 2019. godine stigao u klub i svega nekoliko meseci kasnije "ulovio" Nila Mopeja iz Brentforda, Adama Vebstera iz Bristola i Leandra Trosara iz Genka. Upravo njih trojica nose ovaj tim godinama, a izdejstvovao je dolaske golmana Roberta Sančeza, Adama Lalane, Danija Velbeka, Marka Kukurelje...

Sve u svemu, stvorio je magiju u Brajtonu zajedno sa Gremom Poterom i od ekipe koja se bori za opstanak kreirao tim za sredinu tabele koji neretko uzima "skalp" velikanima. Ova sezona nije toliko uspešna na planu rezultata, ali u Brajtonu ne strepe za opstanak, ima i gorih, kao što je recimo Njukasl...

Kako navodi "Atletik", Brajton se neće opirati u pokušaju Njukasla da angažuje Ešvorta, jer je to mimo njihove politike. Oni ne žele da staju na put bilo kom zaposlenom koji želi da ugrabi novu priliku za koju smatra da je dobra za njega.

Ešvort je, kako se čuje u Engleskoj, zadovoljan svojim poslom i životom u Brajtonu. Veza sa Gremom Poterom i prvim čovekom kluba Tonijem Blumom je izvrsna, ali Njukasl će mu dati ključeve novog projekta u ruke i mogao bi svoje ime da vine u nebesa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke