Njukasl - Samo da počne leto, pojačanja da se zabezekneš!

Autor: Boris Jovanović
subota 14.05.2022.
10:56
Izvor: Sportske.net

FFP uvek može da se zaobiđe...

Newcastle United FC/Twitter
Newcastle United FC/Twitter

Povezane vesti

Njukasl je u centru pažnje zbog zelenih dresova, odnosno opreme koja podseća na reprezentaciju Saudi Arabije, ali navijačima ne smeta, dok god mogu da sanjaju velike snove. Ostvarili su opstanak, sada je vreme za transfere, priča se da bi problem mogao da bude finansijski fer-plej, ali iz iskustva arapskih vlasnika u Evropi, uvek se nađe način da se pravila zaobiđu.

U centru pažnje je napadač, prva meta je Kalvert-Luin iz Evertona koji bi mogao da bude privučen velikom platom. Igrač je ove sezone bio dosta povređen, priča se da će "Karamele" pristati na sumu od oko 60 miliona evra.

Ono što je sigurno je da će još jedan reprezentativac Engleske završiti na severu, Džejms Tarkovski će pojačati "Svrake", stiže iz Barnlija kao slobodan igrač.

Osim Engleza, na meti su strašni Lukaš Paketa iz Liona, iz koga je zimus kupljen Bruno Gimaraeš. Dva Brazilca bi činila sjajan tandem na sredini, a šlag na tortu bi mogao da bude supertalentovani Ugo Ekitike iz Remsa. Ovaj Francuz je bio meta većih klubova, Dortmund se odlučio za Adejemija, a Njukasl bi mogao da dobije trku sa Arsenalom. Oni su ponudili pozajmicu sa obaveznim otkupom većim od 35 miliona evra, kako bi izbegli FFP ovog leta i platili igrača narednog.

Alternativa je Leao iz Milana, a prate i Rafinju iz Lidsa, za Brazilca bi dali oko 50 miliona evra. 

U svakom slučaju, moraće malo da žongliraju sa trošenjem novca, ali nema sumnje da će biti mnogo jači naredne sezone.

Ovog vikend "Svrake" dočekuju Arsenal, u njih gleda Totenhem koji bi u slučaju da komšije ne pobede, a da sami savladaju Barnli, držao u rukama ključ od četvrtog mesta pred poslednje kolo naredne nedelje. Kvota na AdmiralBet na pobedu Totenhema je 1.37, mi na utakmici Njukasla i Arsenala preporučujemo golove na obe strane...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke