Njukaslov čas fudbala Junajtedu, ponovo taj nesrećni Megvajer...

Autor: Ivan Cvetković
subota 02.12.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Statistika je jasna, a rezultat još jasniji...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla savladali su na domaćem terenu ekipu Mančester junajteda rezultatom 1:0 u okviru 14. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Edija Haua ostvarili su veoma značajan trijumf posle sjajne partije u kojoj su u potpunosti dominirali protiv velikana iz Mančestera kojem je presudio Entoni Gordon u 55. minutu.

Interesantno, prvi je zapretio Junajted preko Garnača koji imao situaciju jedan na jedan sa Poupom, ali je reprezentativac Engleske uspeo da odbrani svoj gol.

Naređali su se zatim napadi "svraka", prvo je Onanu "kušao" Almiron, Isak, potom i Tripije koji je pogodio prečku, ali se rezultat nije menjao do odlaska na odmor.

Detalj koji je prelomio pitanje pobednika dogodio se u 55. minutu, Gimaraeš je uposlio Tripijea koji je loptu potom poslao Antoniju Gordonu, a bivšem fudbaleru Evertona nije bilo teško da lepu akciju kruniše pogotkom.

Erik ten Hag je izmenama pokušao da razmrda svoju ekipu, ušli su Hejlund i Antoni, ali to nije donelo pomaka u bledoj igri Junajteda.

Udarac Majlija završio je u korneru, na drugoj strani odbrana Njukasla odbranila je dobar pokušaj Regilona, da bi u 89. minutu pogodak Antonija bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao - Hari Megvajer...

Do kraja meča, Njukasl je uspešno rešavao nalete Junajteda i ostvario minimalnu pobedu kojom je zauzeo petu poziciju u Premijer ligi Engleske.

Sa druge strane, Junajted je sedmi sa dva boda manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke