Nkunku plesao u Bergamu - Cena ide u nebesa, a Lajpcig u polufinale Lige Evrope!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.04.2022.
20:39
Izvor: Sportske.net

Odlična sezona za Francuza i Lajpcig!

 EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri RB Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige Evrope pošto su u ukupnom skoru savladali Atalantu sa 1:3. Nakon prve utakmice u kojoj je bilo 1:1, Lajpcig je na "Gevis stadionu" bio bolji sa 0:2.

Iako dve ekipe preferiraju ofanzivan stil igre, nije viđeno pregršt golova u dvomeču "fabrika" svojih šampionata. Lajpcig je bio konkretan, imao raspoloženog Kristofera Nkunkua - strelca i iznuđača penala za svoj tim.

Posle 18 minuta igre, odbrana Atalante ostavila je poljanu za Konrada Lajmera na desnom krilu koji je lepo sačekao da Nkunku dotrči iz drugog plana i pokupi njegovu povratnu loptu i prosledi je iza leđa Musoa.

Atalanta nije imala kolosalnih situacija na suprotnoj strani, uglavnom je do takvih prilika dolazio nemački sastav predvođen Lajmerom, ali pre svega Nkunkuom koji se često poigravao sa protivnicima izvodeći ponekad i nepotrebne poteze i piruete. Ali, ako su skauti evropskih velikana gledali ovu utakmicu, moraće da znaju da će Lajpcig biti težak pregovarač iako je to bilo neupitno i do sada. 

Nkunku je u završnici, u trenucima kada je Atalanta sve pokušavala ne bi li došla do izjednačenja, iznudio penal posle neopreznog starta Musoa, a onda ga iskusno realizovao za 30. gol u sezoni. Tako je izdanak škole PSŽ-a razbio svaku nadu ekipe iz Bergama da mogu do polufinala, ali atmosfera na stadionu italijanskog tima nije utišana, naprotiv - pevalo se do poslednjeg trenutka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke