No Vlahovic, no party! Lacio razbio Fjorentinu u Firenci, Sergej strelac!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 05.02.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Imobile briljirao u drugom poluvremenu.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija ubedljivo su slavili na gostovanju Fjorentini 3:0 u poslednjem meču subotnjeg programa 24. kola Serije A.

Meč su obeležili Sergej Milinković Savić i Ćiro Imobile, dok je Fjorentina pokazala svu slabost nakon odlaska Dušana Vlahovića.

Najbolju šansu za Fjorentinu u prvom poluvremenu imao je novajlija Artur Kabral koji je iskoristio odličan centaršut Biragija sa leve strane i glavom pucao snažno po sredini gola, ali je Strakoša izvrsno intervenisao.

Prvu šansu za Lacio imao je Ćiro Imobile u 35. minutu, ali je njegov udarac lako osujetio golman Viole, koji se još jače istakao minut kasnije kada se oprobao i Pedro.

Sa najnepopularnijim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u 52. minutu stupio na scenu Sergej Milinković-Savićkoji je na rizičnu, ali jako preciznu asistenciju Matije Zakanjija uz dosta osećaja savladao golamana domaćih dovevši Lacio u vođstvo.

Već u narednom napadu viđeno je novo uzbuđenje pred golom Viole, ali promene rezultata ovaj put nije bilo.

U 62. minutu Fjorentina je imala dobar centaršut, ali je Kabral ostao kratak i lopta je završila u gol-autu.

Samo dva minuta kasnije Orsato je svirao penal za domaće. Kastrovili se zakucao u Luisa Felipe, a italijanski arbitar je pregledao VAR i ustanovio da ipak nema "bele tačke".

Tačku na meč stavio je Ćiro Imobile u 70. minutu kada je sam izašao ispred Teraćana i rutinski mu je poslao iza leđa. Golu je prethodila nesmotrena greška Matije Nastasić, koji je već tada bio svestan da će napadač "Nebeskoplavih" zatresti mrežu.

U 81. minutu Imobile je zakucao Violu postigavši gol posle odličnog prodora, a Biragi je "pomogao" da lopta pređe gol-aut liniju.

Do kraja meča agoniju domaćih začinio je Toreira isključenjen i dobro je što im poraz nije bio još ubedljiviji.

Sa druge strane, Lacio se bodovno izjednačio sa Romom i sledi velika borba za Ligu šampiona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke