Noćas završen sastanak sa Alegrijem, situacija jasnija?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.05.2019.
08:33
Izvor: Sportske.net

Anjeli razgovarao sa trenerom do duboko u noć. Nije promenio svoju ideju, a čini se da i nema mnogo opcija.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Sastanak između Alegrija i Anjelija održan je sinoć, na tajnoj lokaciji.

Kako javljaju mediji, večera predsednika i trenera je trajala do ponoći, Alegri je izneo svoje viđenje završene sezone u kojoj je osvojena osma titula u nizu, izgubljen kup, a u Ligi šampiona Juve je stigao do četvrtfinala.

On je izneo i ideje o tome kako bi tim trebalo da izgleda u narednoj sezoni, ponovio navodno da novac nije problem, ali da želi ugovor na još tri godine kako bi dodatno podvukao svoju nameru da otvori novi ciklus u klubu.

Ostanak Alegrija bi značio, ako Juve pristane, velike promene u ekipi, prodaje nekoliko igrača, poput Kansela, Dibale, verovatno i Mandžukića, Daglasa Košte, možda i Pjanića, tim bi promenio fizionomiju sa dva nova štopera, jednim kvalitetnim plejmejkerom, bočnim igračem i napadačem. Imena se vrte u medijima, Romero iz Đenove, De Liht, mada je to teška misija, možda Manolas ili Umtiti iz Barselone, zatim Pogba, Kjeza, Maurito Ikardi...

Ostalo je da klub, odnosno Anjeli odluči. Nedved i Paratići, njegovi bliski saradnici su za dovođenje Kontea, ali izgleda da je ta opcija definitivno otpala, Alegrijev prethodnik neće čekati.

Čini se da ni od Dešampa koji je bio ideja Anjelija nema ništa, on će ostati na klupi Francuske, a Poketino i Gvardiola nisu realne mete.

Postoji solucija da eventualno stigne trener na jednu ili dve godine, koji bi bio na klupi dok Pep Gvardiola ne bude slobodan, tu se pominje Siniša Mihajlović, ali za tako nešto su male šanse.

Sa druge strane, ništa neće biti odlučeno u naredna četiri dana, Juventus čeka neviđenu feštu u nedelju uveče na svom stadionu, proslavu titule, Alegri je tražio i da devojke iz ženskog kluba koje su takođe vezale dve titule budu prisutne, pa se sprema prava žurka na "Alijancu".

Posle toga biće saopštena odluka, čini se da drugih rešenja i nema, Anjelijeva je poslednja, a on je za to da Alegri ostane.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.05.2019
13:11

Da li je realno da ce ostati posle fijaska u LS?

avatar
Big Bastard
Thursday, 16.05.2019
10:04

Čitao sam malo komentare u La Gazzeti, velika većina navijača je za promjenu trenera.... Argumenti su loša igra i kemija u momčadi te nezadovoljstvo statusom Dybale... Slažem se s tom većinom... Hvala mu na svemu, ali vrijeme je za promjenu... Jednom Dybali ne znaš naći mjesto u momčadi, gurnes ga na centralnog veznog pa mu gledaš statistiku.... A zato hvališ De Sciglia koji sam ne zna koja mu je noga lijeva a koja desna.... Bit ću jako tužan ako Dybala ode a Allegri ostane...