Nojer kao Pandurović u 100. večitom derbiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
23:27
Izvor: Sportske.net

I epilog je rezultatski isti.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Madridski Real je večeras bio blizu eliminacije u dvomeču sa Bajernom, u polufinalu Lige šampiona, ali je finiš ovog meča pripao kraljevskom klubu koji je od 0:1, golovima Hoselua stigao do preokreta i pobede od 2:1, vredne plasmana u finale.

Za titulu će se Real boriti protiv Dortmunda, ali veliko je pitanje da li bi se Madriđani našli u finalu da golman Bajerna Manuel Nojer u 88. minutu nije imao lošu reakciju posle šuta Vinisijusa sa oko 17 metara od gola. Lopta koju je Vinisijus uputio je najpre odskočila ispred Nojera, pogodila ga u grudi i izmigoljila mu se iz ruku, što je iskoristio Hoselu i taj odbitak prosledio u mrežu.

Real je tada došao do izjednačenja, a preokret je usledio na startu nadoknade vremena kada je na asistenciju Ridigera Hoselu postigao gol odluke.

Inače, ovaj kiks Nojera podseća na ono što se davne 1995. godine desilo tadašnjem golmanu Partizana Goranu Panduroviću u 100. večitom derbiju protiv Crvene zvezde na ''Marakani''. Tada je Partizan vodio sa 1:0, ali je Zvezda u finišu okrenula na 2:1 u svoju korist. U situaciji koja podseća na ovu večerašnju, Darko Kovačević je šutirao sa distance, lopta je pogodila Pandrurovića u grudi i odbila se do Mitka Stojkovskog koji ju je prosledio u mrežu.

Eto prilike da se još jednom podsetimo i ovog jubilarnog derbija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke