Nonsens u svetskom fudbalu se neće desiti, Francuzi "spustili rampu" Renaru!

Autor: Mladen Heleta
petak 26.01.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja ideja neće biti realizovana.

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Afrički kup nacija nam po pravilu svaki put donese nešto nesvakidašnje, a ovogodišnje izdanje u Obali Slonovače je moglo da u fudbal uvede nešto što do sada nikad nije viđeno.

Naime, preneli smo juče da je Fudbalski savez Obale Slonovače želeo da angažuje (pozajmi) francuskog trenera Ervea Renara i postavi ga za selektora do kraja turnira koji je stigao do osmine finala.

Renar je već radio kao selektor ove zemlje i doneo joj titulu šampiona Afrike 2015. godine, na Mundijalu u Kataru je sa Saudijskom Arabijom pobedio kasnijeg osvajača Argentinu u prvom kolu, a potom je doneo šokantnu odluku i postao selektor ženske reprezentacije Francuske.

On je izgleda bio "zagrejan" da uskoči na mesto selektora Obale Slonovače, ali mu Francuska fudbalska federacija danas to nije dozvolila i "spustila je rampu" na celu ovu priču.

Obala Slonovače je ovaj turnir dočekala sa željom da ga osvoji, takmičenje u grupi A je počela pobedom protiv Gvineje Bisao sa 2:0, ali je onda izgubila od Nigerije sa 1:0 i doživela debakl u duelu sa Ekvatorijalnom Gvinejom, pošto je poražena sa 4:0. 

Selektor Žan-Luj Gase dobio je dobio momentalni otkaz dok je ekipa čekala da vidi rasplet u ostalim grupama kako bi saznala da li će biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije i plasirati se u nokaut fazu. Na kraju je sva sreća ovog sveta bila uz "slonove", koji su se ničim izazvani provukli i prošli dalje, ali Gaseu spasa nije bilo.

Ovo sa Renarom je bila revolucionarna ideja, ali od toga neće biti ništa, pa će ekipu možda samo na jednom meču voditi bivši reprezentativac Emers Faje.

Obala Slonovače svoj meč osmine finala igra u ponedeljak, a za rivala će imati branioca titule Senegal, koji, uz Maroko, važi za najjači tim u Africi.

Sve o grupnoj fazi, prepunoj senzacija, kao i najavu za osminu finala Afričkog kupa nacija, možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke