Norvežani se plaše zagrebačkih BBB-a: ''Nismo mi Crvena zvezda...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.08.2022.
15:25
Izvor: Sportske.net

Da li će Bodo imati podršku grupe svojih navijača sutra na Maksimiru?

 EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Norveški Bodo/Glimt nalazi se u velikoj prilici da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, s obzirom da je prvi meč plej-ofa kvalifikacija protiv zagrebačkog Dinama dobio sa 1:0 na svom terenu.

Revanš je u sredu od 21 čas na zagrebačkom ''Maksimiru'', a dan pre meča norveški i hrvatski mediji se bave i navijačima gostujućeg tima koji prilično zaziru od susreta sa Dinamovim ''Bed Blu Bojsima''.

"Verovatno ćemo morati da se pazimo malo više nego inače. Nećemo hodati unaokolo noseći šalove. Ne verujem da su domaći navijači strašni koliko se priča, ali nećemo rizikovati. Nismo mi Crvena zvezda, nego tek mali Bodo", rekao je navijač norveškog kluba Andreas Mirvol u izjavi za tamošnju TV2.

Na ovu temu se oglasio i šef policije u Bodu Vegard Kristijansen.

"Razgovarao sam s mnogim navijačima Bodo/Glimta. Rekli su mi da ne žele da putuju jer su zabrinuti zbog ponašanja navijača Dinama. Nije opasno po život otići u Zagreb na gostovanje, ali treba malo razmisliti o isticanju klupskog obeležja, izbegavati pokazivanje zastavica i šalova pre ulaska na stadion.

Malo smo se mučili dok smo uspostavili dijalog sa zagrebačkom policijom, morali smo ih nekoliko puta kontaktirati. Ali, stekli smo utisak da će naši ljudi biti sigurni i da će se policija brinuti o njima'', zaključio je Kristijansen, a preneo zagrebački ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke