Nova Birmačevićeva majstorija u Malmeu, Piksi ovo mora da vidi!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 08.05.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Bravo majstore!

 EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT
EPA-EFE/Andreas Hillergren SWEDEN OUT

Povezane vesti

Talentovani srpski fudbaler Veljko Birmančević postigao je novi fantastičan gol u dresu Malmea pošto je u subotu popodne maestralno savladao golmana Mjelbija u pobedi od 2:0, a kod drugog podotka udelio je asistenciju.

Nekadašnji igrač Čukaričkog i Partizana drugi put ove sezone zatresao je mrežu rivala i to nakon odlične prošle takmičarske godine u kojoj je postigao devet golova uz tri asistencije u švedskom šampionatu.

Igrao se 38. minut kada je naš fudbaler dobio idealan pas od Nanasija u dubinu. Istrčao je jedan na jedan sa golmanom Mjelbija i šutirao je spoljnom u suprotni ugao. Birmančević je odmah posle gola otrčao da proslavi sa najvatrenijim navijačima svog tima.


Malme posle sedam kola ima skor od četiri pobede i tri remija i nalazi se na bod zaostatka od prvoplasiranog Hamarbija uz utakmicu više.

Nadamo se da će odlična forma nekadašnjeg đaka Partizana i prvotimca Čukaričkog uticati na selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija da ga pozove u državni tim.

Prva prilika biće već u junu na utakmicama Lige nacija, a verujemo da će ukoliko ovako nastavi biti deo igrača koji će predstavljati Srbiju i na Mundijalu u Kataru krajem godine.

Podsetimo, Birmančević je u debitantskoj sezoniza Malme postigao 18 golova i zabeležio osam asistencija, što je odmah zavredelo pažnju Stojkovića, ali i klubova iz jačih evropskih liga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke