Nova blamaža Juventusa, ni Vlahović ne pomaže!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2023.
16:56
Izvor: Sportske.net

Posle Milana, danas se još jednom obrukao i Juve.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nema kraja razočaranjima za navijače Juventusa ove zime.

Posle debakla u Napulju, pa remija sa Atalantom, a sve u senci drakonske kazne od minus 15 bodova zbog finansijskih nepravilnosti, Juventus je danas pred svojim navijačima poražen i od - Monce!

Bio je to meč 20. kola Serije A, naš Dušan Vlahović se vratio na teren posle duge pauze zbog povrede, ali ništa to ''staroj dami'' nije pomoglo - Monca je slavila rezultatom 2:0, pa je Juventus ostao na 13. mestu sa 23 boda, računajući i pomenutu bodovnu kaznu, a Monca sada ima dva boda više na jedanaestoj poziciji.

Iznenađenje je najavio Patrik Ćurija, koji je u 18. minutu posle odlične asistencije Makina doveo Moncu u vođstvo preciznim udarcem iskosa sa desne strane - 0:1. Osam minuta pre toga, mreža Juventusa se prvi put zatresla kada ju je Kaprari pogodio, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajda.

Kod drugog gola je Karlos Augusto odradio najveći deo posla, kada je proigrao Danija Motu u kaznenom prostoru Juventusa, a ovaj obišao golmana Ščensnija i poslao loptu u mrežu za velikih 0:2.

Očekivao se u nastavku ulazak Dušana Vlahovića, a to se dogodilo tek u 65. minutu kada je srpski napadač zamenio Matiju De Šilja.

I odmah po Vlahovićevom ulasku pritisak Juventusa pred golom gostiju je postao znatno snažniji. Odmah je Milik opasno pripretio, golman De Gregorio je uspeo da odbije tu loptu, u nastavku te akcije pokušao je i Di Marija, ali je Juventus uspeo da izbori samo korner.

Monca je uspešno odolevala i pored totalne ofanzive Juventusa koji je u 79. minutu preko Bremera nekako ugurao loptu u mrežu, ali taj gol nije bio regularan, odmah je poništen zbog ofsajda.

I kada je izgledalo da gol Monce ''visi u vazduhu'', Juventusova ofanziva je odjednom oslabila  i gosti su u preostalih desetak minuta bez većih problema sačuvali mrežu i ova velika tri boda.

Dodajmo još i da je od prvog minuta u ekipi Juventusa zaigrao Filip Kostić, ali je u poluvremenu zamenjen posle očajne igre Alegrijevog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke