Nova ideja za selektora Engleske - Ange Postekoglu?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.07.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv predlog tehničkog direktora FA...

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Garet Sautgejt je nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj napustio selektoru poziciju u reprezentaciji Engleske posle osam godina tokom kojih je ostvario značajne rezultate.

U tamošnjem fudbalskom savezu sada imaju zadatak da pronađu pravo rešenje za upražnjeno mesto jer "Gordi albion" nove reprezentativne obaveze očekuju već početkom septembra.

U moru imena koja su se pojavljivala prethodnih dana, poslednje u nizu jeste aktuelni trener Totenhema Ange Postekoglu, preneo je britanski Telegraf.

Australijanac je tokom svoje trenerske karijere već jednom bio selektor i to sopstvene zemlje, u periodu od 2013. do 2017. godine nakon čega i kreće njegov uspon.

Nakon toga, tri godine je vodio japansku Jokohamu, potom dve sezone Seltik, da bi proteklog leta preuzeo Totenhem sa kojim je zauzeo petu poziciju u Premijer ligi igrajući veoma dopadljiv fudbal.

Ne bi imao jezičku barijeru, kulturološki je blizak engleskim fudbalerima i ima iskustvo vođenja premijerligaških igrača, što se takođe navodi kao prednost u stavu tehničkog direktora Džona Mekdermota, koji je i inicirao ovakvu ideju.

Ako Pep Gvardiola ne želi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke