Nova mladost Felipea Kutinja - Šou od šest golova u Birmingemu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.02.2022.
22:59
Izvor: Sportske.net

Još jedna fenomenalna utakmica u Premijer ligi ove večeri.

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile i Lidsa remizirali su danas na "Vila parku" 3:3 (3:2) u utakmici 24. kola Premijer lige.

Kutinjo naprosto blista od svog dolaska u Birmingem. Možda vreme nije lepo kao u Španiji, ali je njemu ugodno, što se i vidi na terenu. Brazilac pleše, daje golove i asistira, a u duelu sa Lidsom bio je konstantna ofanzivna pretnja po gol rivala. 

 U prvom poluvremenu viđena je potpuna golgeterska klinika. Čak pet pogodaka za 46 minuta igre na Vila parku! Između dva gola Danijela Džejmsa koji je otvorio i zatvorio seriju u prvom poluvremenu, Kutinjo je dirigovao. Prvobitno je posle 30 minuta igre postigao gol na sebi svojstven način, a onda izabeležio dve sjajne asistencije za Džejkoba Remzija kojem je od svog povratka u Premijer ligu asistirao čak tri puta do sada.

Nije bilo toliko zabavno u nastavku meča, ali viđeno je uzbuđenje. Dijego Ljorente je u 63. minutu doneo novo izjednačenje na ovoj utakmici i to se ispostavio kao poslednji pogodak na utakmici. Kutinjo i Buendija su doživeli povrede do kraja susreta, što je negativna vest za Stivena Džerarda i navijače Vile, a to je prouzrokovalo veliku nadoknadu od čak osam minuta.

U samom finišu, veliku glupost učinio je Ezri Konsa koji je nakon kornera namerno udario golmana Meslijea laktom u glavu i tako dobio drugi žuti karton.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke