Nova nameštanja u Italiji, Imobile kao Bufon?

Autor: Stefan Matić
subota 15.06.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net

U fokusu novi klub Serije B.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Svi se dobro sećamo Kalčopolija 2006. godine, Italijani od tada mešanje bilo kakvog klađenja ili pritisak na igrače i sudije sankcionišu brutalno.

Danas se u španskim medijima, El Pais-u i Marci, pojavile informacije oko akcije španskih vlasti zvana Operacija Oikos, koja se bavi istraživanjima ovakvih nelegalnih radnji.

U samoj operaciji Oikos je istražen i sam vrh španskog fudbala, ali isto tako i klubovi na "Čizmi". Pominju se imena glavnih osumnjičenih Matie Marotija i Karlosa Abande, informacije i audio zapisi pomenutog dvojca pominju dogovore oko nameštanja rezultata Frozinonea.

U audio zapisu se pominje da su izvršeni pritisci na dva tri igrača novog člana Serije B, kako bi "laganije" igrali za sada neotkrivene utakmice. Zatim se i pominje ime Ćiro Imobilea, napadača Lacija, kako je čovek koji redovno igra kladionicu, kao i Bufon svojevremeno, za sada bez konteksta.

Jagos Vukovic Ciro Imobile

Ako je došlo do ovakvih kontatka, igrače Frozinonea očekuje kazna bez obzira da li su prihvatili nečasnu ponudu, samo neprijavljivanje da je bilo uticaja i kontakta sa ciljem da se namesti meč nosi sa sobom višegodišnje suspenzije. Očekuje se u narednim danima da izađe i više informacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke