Nova pobeda Mihine Bolonje, Verona na dnu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.09.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Tri kola, tri poraza Verone. Mihajlovićevom timu mnogo bolje ide.

Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici trećeg kola italijanske Serije A, Bolonja je na svom terenu savladala Veronu sa 1:0, a ovo je ekipi Siniše Mihajlovića druga pobeda u prva tri odigrana kola.

U gostujućem timu su i večeras starteri bili srpski reprezentativci Darko Lazović i Ivan Ilić, ali nisu uspeli da dođu do većeg izražaja.

Bolonja je prvu ozbiljniju priliku imala u 20. minutu, kada je Svanberg  odlično šutirao sa nekih 17 metara, ali je lopta zamalo otišla pored desne stative gola gostiju.

Na isteku prvih pola sata igre Bolonja je bila još bliža vođstvu. Arnautović je odlično proigrao Sorijana koji je ušao u kazneni prostor, dobro šutirao, ali je stativa spasila Veronu u ovoj situaciji.

Krajem prvog i početkom drugog poluvremena Verona je bila opasnija, a u 57. minutu malo je nedostajalo i da povede posle greške Bonifacija ispred kaznenog prostora, kada je Simeone došao do lopte, ali mu se golman Skorupski na vreme bacio u noge i sačuvao mrežu.

Međutim, Bolonja nešto kasnije ponovo preuzima kontrolu, a u 79. minutu Arnautović je napravio novu pometnju u kaznenom prostoru Verone, na kraju je ostavio loptu na 17 metara od gola, odakle je Svanberg preciznim udarcem pogodio donji desni ugao - 1:0.

Do kraja, Verona je pokušavala da stigne do boda, ali malo je nedostajalo i da Bolonja u poslednjim trenucima nadoknade vremena duplira prednost posle kontranapada.

Ovom pobedom Bolonja je na tabeli stigla Inter i Udineze i ove tri ekipe dele od četvrtog do šestog mesta sa po sedam bodova, a Verona je ostala na dnu tabele, bez ijednog boda u prva tri kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke