Nova sezona, stari problemi, Barsa ne može da registruje Flika

Autor: Milovan Longinov
petak 31.05.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Problem će biti rešen, ali...

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Iako je prošlo tri godine od kako je Đoan Laporta preuzeo predsedničku funkciju, Barsa i pred sezonu 2024/25 ima problema sa fer-plejom.

Barselona svakog juna mora da "jurca" i moli sponzore za pomoć pri preglanju računa, a takva situacija je i danas.

Naime, u ovom momentu, ugovor novog trenera Hansija Flika i njegovog stručnog štaba ne može da bude registrovan.

Finansijska godina gleda se od 30. juna do 30. juna i Barselona ima još mesec dana da ispegla račune, kako bi pred novu sezonu mogla da registruje novog trenera.

Takođe, trenutno nisu registrovana još četvorica igrača, a to su - Injigo Martinez, Alehandro Balde, Gavi i Vitor Roke.

Činjenica da su bili na višemesečnoj pauzi i da se znalo da Ćavi neće moći da računa na njih, Gavi i Balde od zimus nisu bili registrovani za nastupe u La Ligi. Injigo Martinez je prošlog leta mogao da bude registrovan na jednu sezonu, pa da po istoj formuli učine i ovog leta. Zimsko pojačanje Vitor Roke takođe je registrovan do kraja sezone, jer je toliko bilo prostora zbog fer-pleja.

Ipak, u Kataloniji uveravaju da je sve pod kontrolom, čekaju zvaničan potpis novog ugovora sa kompanijom "Najki" što će biti masovna investicija kako za registracije ugovora, tako i za potencijalna pojačanja.

Inače, da bi Barselona konačno mogla da posluje po principu 1:1, mora da proda neke igrače i to one najvrednije. Flik je stavio stop na prodaju Ronalda Arauha i Frenkija de Jonga, u tom rangu po vrednosti je Rafinja, ali Brazilac još uvek odbija da ode...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke