Nova Vlahovićeva bravura, het-trik Pašalića, nove pobede Fiorentine i Atalante

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.11.2021.
20:27
Izvor: Sportske.net

Još jedno blistavo veče za srpskog napadača.

 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Petnaesto kolo itallijanske Serije A počelo je utakmicama u Firenci i Bergamu, gde su domaći timovi ostvarili ubedljive pobede.

Fiorentina je dočekala ekipu Sampdorije i trijumfovala rezultatom 3:1, što joj je osma pobeda uz sedam poraza i trenutno se nalazi na šestom mestu sa 24 boda.

Najbolji strelac lige Dušan Vlahović je ponovo dao svoj golgeterski doprinos, u jubilarnom, 100. meču za Fiorentinu i sada na vrhu liste strelaca ima 12 postignutih golova u prvih 15 kola.

Ipak, prva je do pogotka stigla Sampdorija. 

Igrao se 15. minut meča. Sa desne strane je levom nogom izvanredno centrirao Kandreva, a u kaznenom prostoru je pravovremeno skočio Manolo Gabijadini i udarcem glavom poslao loptu u desni ugao gola domaćih - 0:1.

Vlahović je u 18. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan, lopta je završila preko gola.

Fiorentina je izjednačila u šest minuta kasnije. Akcija domaćih tekla je po levoj strani, odakle je Sotil centrirao u šesnaesterac, lopta je prošla pored nekoliko gostujućih igrača i završila kod Kaljehona koji ju je sačekao na drugoj stativi i ''ćušnuo'' u mrežu - 1:1.

Na preokret se čekalo do 32.minuta, a režirao ga je Dušan Vlahović. Bila je to akcija po desnoj strani, Bonaventura je odlično centrirao, a Vlahović još bolje zahvatio loptu glavom i savladao golmana Audera - 2:1.

Šest minuta kasnije, malo je nedostajalo da Vlahović postigne još jedan gol, posle još jedne akcije Bonaventure, ovoga puta je Bonaventura šutirao, njegov udarac je izbokiran, ali malo je nedostajalo da Vlahović zahvati taj odbitak i prosledi u mrežu.

Pred sam kraj poluvremena, u 45. minutu, Fiorentina je stigla i do trećeg gola. Ponovo raspoloženi Bonaventura, ovoga puta je primio loptu na levoj strani kaznenog prostora, odakle ju je poslao u peterac, a tu je na pravom mestu bio Sotil za 3:1.

Početkom drugog poluvremena Sotil je imao idealnu šansu za još jedan gol, s obzirom da je bio u kontri i imao otvoren put ka protivničkom golmanu, ali je na kraju loptu poslao tik pored leve stative kada su je mnogi već ''videli'' u mreži.

Do kraja bez mnogo uzbuđenja, Fiorentina je rutinski sačuvala stečenu prednost i zasluženo trijumfovala.

Vlahović je na terenu proveo 89 minuta, zamenio ga je Kokorin, a meč su sa klupe odgledali Milenković i Terzić.

Za to vreme, Atalanta je bila još ubedljivija protiv Venecije. Bilo je 4:0 u Bergamu, a u glavnoj ulozi bio je trostruki strelac Mario Pašalić.

Atalanta je povela posle sedam minuta igre. Iličić je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane pored nekoliko protivničkih igrača poslao idealnu loptu za Pašalića u sredinu, a on tu priliku nije propustio, sjajno je reagovao i poslao precizan udarac u mrežu - 1:0.

Samo pet minuta kasnije slična situacija, samo što je ovoga puta u ulozi asistenta bio Murijel, malo iskosa sa desne strane, a Pašalić je ponovo umakao pažnji defanzivaca Venecije i još jednom zatresao mrežu - 2:0.

Slična slika i u nastavku meča, a treći gol za Atalantu postigao je Kopmejners u 57. minutu, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u donji levi ugao.

Na Pašalićev het-trik čekalo se do 67. minuta, kada jeMurijel napravio pometnju u kaznenom postoru gostiju, a onda sa leve strane poslao loptu u sredinu za Pašalića koji sa ivice peterca postavlja konačnih 4:0.

Atalanti je ovo četvrta uzastopna pobeda i uz meč više se izjednačila sa Interom na deobi trećeg mesta sa po 31 osvojenim bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke