Nova zbrka oko Barsine "desetke", naslednik je samo jedan i to - na silu?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 29.08.2021.
12:50
Izvor: Sportske.net

​Niko neće da nasledi Lea Mesija, ali...

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona i dalje ima problem sa brojem registrovanih prvotimaca i deluje da će neko na silu morati da uzme Mesijevu "desetku".

Pravila La Lige kažu da prvotimci moraju da budu registrovani do broja 25, a u Barsi imaju tačno 25 igrača i neko će zato morati da uzme i "desetku".

Takođe, vremena za registraciju i promene ima još malo, do kraja prelaznog roka, a Barsu bi mogla da napuste samo još dvojica igrača - Miralem Pjanić i Rej Menaj.

Da krenemo redom - u prošlom kolu, Albanac Rej Menaj je registrovan sa brojem 14, koji je prošle sezone nosio Filipe Kutinjo, koji je u tom trenutku i dalje bio povređen i ostao je bez broja. Tačnije, slobodan je samo broj 10. 

Ovog vikenda, Kutinjo se vratio u sastav i u nedelju je stigla  potvrda da je vratio na leđa svoj broj 14, a Rej Menaj je uzeo Fatijev - 17. Fati je povređen, ista je priča kao i sa Kutinjom, prošlog vikenda kada je bio bez broja.

Ako Menaj i Kutinjo danas zaigraju sa brojevima 17 i 14, povratnik Fati će biti primoran da uzme broj 10 kada oporavi, a to će biti odmah posle reprezentativne pauze. Danas su stigle informacije da Barsa ne namerava da iko nosi 10 u novoj sezoni, ali da će prihvatiti jedino da to bude Ansu Fati.

Ipak, očekuje se da Menaj do kraja prelaznog roka pređe u Majorku, a onda će Fati moći ponovo da uzme 17 i da ne "pipne" 10, koju niko ne želi iz poštovanja prema Mesiju.

Što se odlazaka tiče, moguće je da odu još samo pomenuti Menaj i Miralem Pjanić, koji nosi broj osam, a on će verovatno ostati slobodan ukoliko ode reprezentativac BiH. 

Priznaćete, prava je zbrka, od vikenda do vikenda, promene broja i zaobilaženje svih da preuzmu lanac Mesijeve "desetke"...

Utakmica Barselona - Hetafe na programu je u 17.00.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke