Nova "zlatna koka", koliko će koštati neverovatni Šeško?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 15.10.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Slovenac zvezda u usponu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA
EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA

Povezane vesti

U fudbalu je jedno sigurno, ko prođe Red Bulov skauting i zaigra u Salcburgu, pa u Lajpcigu, čeka ga velika karijera i ogroman transfer.

To bi u narednih godinu ili dve definitivno mogao da potvrdi Benjamin Šeško.

Ovaj 20-godišnji Slovenac postigao je nove golove u dresu nacionalnog tima, pošto je dva puta pogodio u pobedi nad Finskom (3:0). 

Šeškove brojke u dresu reprezentacije Slovenije su impresivne - 23 utakmice, devet golova i pet asistencija, pogađa ili asistira na svakih 113 minuta. Od toga, osam golova je dao na poslednjih 11 mečeva za Sloveniju.

On je letos stigao u RB Lajpcig iz Salcburga za 24 miliona evra i o njemu već uveliko pišu brojni evropski mediji.

Šeško je napadač, a ove sezone je za Lajpcig postigao pet golova na 10 mečeva. 

Visok je 194 centimetra i veoma je neugodan za svoje čuvare, te je on igrač koga treba pomno pratiti u narednom periodu.

Ne treba zaboraviti da se Crvena zvezda nalazi u grupi sa Lajpcigom koji će upravo biti naredni rival crveno-belih, nakon reprezentativne pauze.

Šeško je ove sezone u Ligi šampiona na terenu proveo samo 46 minuta, na dva meča i postigao je gol u pobedi nad Jang bojsima.

Njegova vrednost na Transfermarktu i dalje je samo 24 miliona evra, ali nema dileme da će do leta biti barem duplirana i da će Lajpcig zaraditi novac i na njegovom transferu. 

Uostalom, ne treba zaboraviti da su letos Joško Gvardiol, Dominik Soboslaj i Kristofer Nkunku inkasirali u kasu astronomskih 220 miliona evra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke