Nove muke po Barseloni, Ćavijev plan propao pred Bajern!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 05.12.2021.
11:28
Izvor: Sportske.net

Loše vesti.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Talentovani fudbaler Barselone Ansu Fati ipak neće biti u timu pred predstojeći duel Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena, a razlog je što se ni posle mesec dana od povrede nije dovoljno oporavio.

Fati je pre msec dana na gostovanju Selti u Vigu doživeo nezgodnu povredu zadnje lože, ali je intezitet oporavka u prethodnim nedeljama ukazivao da bi mogao da se predstojeće vrati na teren.

Ove nedelje, jutro nakon poraza od Betisa, španski AS je potvrdio informaciju da reprezentativac Španije neće putovati u Minhen.

Dodaje se da Fatija neće biti u timu ni za sedam dana na gostovanju Osasuni, a u najboljem slučaju planirani povratak na teren mogao bi da se dogodi za dve nedelje na gostovanju Elčeu.

Posmatrano sa druge strane, ova odluka ima smisla znajući da je Ćavi još tokom predstavljanja u Barseloni rekao da neće "forsirati" povratak na teren igrača koji nisu 100% oporavljeni, čineći tako otklon od perioda kada su drugi treneri vodili Barselonu.

Bajern neće imati rezultatski imperativ, jer je već prošao u narednu fazu, a Barselona u slučaju poreza u Minhenu i pobede Benfike nad kijevskim Dinamom rizikuje da proleće dočeka u Ligi Evrope.

Barseloni ni remi ne bi ništa pomogao, zbog lošijeg međusobnog skora od Benfike, kojoj pobeda nad Dinamom uz remi ili poraz španskog kluba garantuje proleće u LŠ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke