Novi kiks Atletika, ne pomaže ni igrač više!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.03.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Totalna ofanziva u finišu meča nije donela rezultat.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Trka za titulu u španskoj Primeri postaje sve zanimljivija kako se bliži finiš sezone.

S obzirom na lošu formu Reala i Barselone u većem delu sezone, jasno je da je ovo idealna prilika za Atletiko da dođe do trona, ali i ''Jorgandžije'' sve češće ne uspevaju da ostvare pobede, pa i njihova prednost može da bude ugrožena.

Večeras je Atletiko gostovao Hetafeu u 27. kolu i osvojio samo bod u remiju bez golova, 0:0, iako je u poslednjih dvadesetak minuta imao igrača više.

Tako sada Atletiko na vrhu tabele ima 63 boda, šest više od Reala, a Barselona će u ponedeljak imati priliku da se lideru primakne na samo četiri boda zaostatka, ukoliko savlada Uesku.

Hetafe je večeras uspevao da nekoliko puta opasno pripreti favorizovanim gostima, Kučo u 45. minutu je imao dobru priliku, Enes Unal posle petnaest minuta igre u nastavku, ali je Oblak odlično intervenisao.

A onda, potpuno neočekivano, od 71. minuta Hetafe je ostao sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton zaradio Alan Niom. On je preoštro startovao na Lodija, koji se u tom trenutku čak našao izvan terena. Sudija Sančes je pre konačne odluke pogledao ovu situaciju na video snimku i potom  potpuno zasluženo isključio fudbalera Hetafea.

Tri minuta kasnije domaći su tražili jedanaesterac kada je posle jednog kornera Maksimović pao u kaznenom prostoru Atletika, ali se arbitar nije oglasio.

Usledio je period snažne ofanzive brojčano jačeg Atletika, počele su da se ređaju šanse, ali briljirao je golman Sorija.

Prvo je odbranio pokušaj Dembelea u 76. minutu, par minuta kasnije je i Feliks imao dobru poziciju sa oko 17-18 metara, ali opet Sorija sjajan, da bi u 84. minutu domaći imali i sreće, kada je Suarez šutirao iskosa sa desne strane u suprotni ugao, Sorija je bio savladan, ali je stativa spasila Hetafe.

Pritisak Madriđana se nastavio i u narednih nekoliko minuta, gol dmaćih je bio pod opsadom, Dembele je bio u novoj šansi u 90. minutu, ali je ekipa Hetafea sve izdržala i uspela da osvoji veliki bod.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke