Novi Lalatovićev šou - O ''putujućem cirkusu'' i ''dizelašu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.07.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net

Sve više je razočaran dešavanjima u i oko Borca.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Eliminacija sa evropske scene i poraz od B36 Toršavna na Farskim Ostrvima izazvala je velike turbulencije u Borcu, što se odražava i na rezultate ekipe u Premijer ligi BiH.

Borac je danas kao domaćin, ali na terenu u Novom Gradu, poražen od Sarajeva sa 3:1, a sva tri gola Lalatovićev tim je primio posle velikih individualnih grešaka, od Piščevića do golmana Ćetkovića.

Posle meča trener Borca Nenad Lalatović je bio razočaran i igrom svog tima i rezultatom, ali i činjenicom da je utakmica morala da se igra u tropskim uslovima, od 17 časova.

''Utakmica po ovakvom vremenu da se igra u pet popodne, za mene je to neshvatljivo. Grade se stadioni, a nema reflektora da se igra kasnije. Ne tražim alibi, Sarajevo je zasluženo pobedilo. Da sam znao da nećemo igrati u Banjaluci ne bih ni došao. Idemo kao cirkus od grada do grada, malo ovde, malo tamo. Prvi put smo izašli na ovaj teren ovde.

Treniramo tako da igramo brzo, da menjamo stranu i tražimo dubinu, a u drugom poluvremenu smo igrali sve kontra. Piščević uzme loptu i 'carini' je pet minuta, on je vukao i izgubio loptu posle čega smo primili gol. Izgubili smo utakmicu na individualne greške.

Bilo je teško igrati, nemam šta drugo da kažem'', izjavio je Lalatović.

On smatra da je ekipa Sarajeva danas bila svežija, iako u tome ne želi da traži alibi za poraz. Akcenat, pre svega, stavlja na velike greške svojih igrača.

''Na Farskim Ostrvima napravimo dva penala tako što vučemo igrača... To je neshvatljivo za ekipu koja želi trofeje. Sami sebe izbacimo. Danas poprečni pas na sredini terena, on je vuče, oklizne se i primimo gol. Pad koncentracije, to je tako, ja tu ne mogu ništa da promenim.

Sarajevo je svežije od Borca, ubilo nas je putovanje na Farska ostrva, igrali smo 120 minuta. Onda utakmica protiv Doboja, težak smo tim, nemamo brzinu. To je 'dizel tim', nema tempa. Stalno putujemo i sada. Došli smo pre dva dana, ali nije bilo klime. Pa smo se vratili nazad, pa opet ovde... Nisu spremniji, ali su svežiji'', poručio je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke