Novi Liverpulov "vunderkind"

Autor: Nemanja Janošev
subota 10.07.2021.
11:39
Izvor: Sportske.net

Sezona u kojoj se svet može upoznati sa raskošnim talentom levonogog igrača.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nova velika stvar engleskog fudbala kuca na vrata. Barem tako deluje i prema svemu prikazanom do sada, Liverpul bi mogao da lansira novog supertalentovanog igrača, te bi u godinama koje nadolaze i oni mogli da imaju svog Fila Fodena, Markusa Rašforda ili Mejsona Maunta.

Plasirali su Trenta Aleksander-Arnolda koji je postao jedan od najboljih desnih bekova na svetu. Defanziva mu jeste sporna, ali kada je o odlasku ka protivničkom šesnaestercu reč, jedan je od najopasnijih igrača u svetu fudbala. No, dugo "crveni" nisu nekog svog golobradog mladića promovisali u napadu, bar ne uspešno.

Rekli bismo da je poslednji verovatno Rahim Sterling, koji nije dete kluba, ali je iz akademije Liverpula krenuo put prvog tima. Sada je to slučaj i sa još jednim krilnim igračem - Harvijem Eliotom.

Momak rođen 2003. godine je primećen od skauta Liverpula dok je sa vršnjacima iz Fulama igrao u mlađim kategorijama. Dobio je poziv koji se ne odbija i potpisao je sa klubom ugovor na tri godine, što je ujedno i maksimalna dužina koju je propisala FIFA budući da nije imao 18 leta.


Sada kada ih je napunio, bilo je jasno da Liverpul neće časiti ni časa i juče su parafirali petogodišnju saradnju na obostrano zadovoljstvo. Odlikuje ga vihornost, brzina sa loptom, niško težište, ali i fizičke predispozicije, uz odličan pregled igre. Može da pokriva oba krila, ali i poziciju iza napadača. I dalje se razvija i nema sumnje da će napredovati u svakom aspektu.

Sezonu koja je za nama proveo je u Blekburnu, gde je sa učinkom od sedam golova i 11 asistencija bio jedno od otkrovenja Čempionšipa. To je bilo dovoljno da amin Jirgena Klopa da od samog starta priprema bude u ekipi, te da se od naredne sezone bori za minutažu. 

Ukoliko ekipu napusti Đerdan Šaćiri, što je opcija koja se razmatra, Eliot bi mogao da bude taj koji će profitirati, te bi uz minutažu u Kup utakmicama, bio u konkurenciji za tim i u ozbiljnijim mečevima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke