Novi plan, Ol-Star četiri najjače fudbalske lige, ko bio od Srba bio u konkurenciji?

Autor: Boris Jovanović
petak 30.09.2022.
09:44
Izvor: Sportske.net

"Tajms" objavio plan....

EPA-EFE/Fredrik Varfjell
EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Povezane vesti

Izgleda da je ideja vlasnika Čelsija, Toda Bolija o odigravanju Ol-Star utakmice u PL naišla na plodno tlo i u kontinentalnom delu Evrope. Naime, pošto je predložio podelu PL po loniji, sever-jug, sada se otišlo dalje.

Kako "Tajms" tvrdi u planu je da četiri najjače lige u Evropi, PL, Primera, Serija A i Bundesliga formiraju svoje Ol-Star timove i da bude odigran turnir na kome bi se dobio šampion.

Sada, mnogi će debatovati da li je Bundesliga jača od francuskog šampionata, ali ne treba zaboraviti da je Ajntraht uzeo LE, da u Nemačkoj mnogo više klubova, ne samo Bajern, imaju evropske trofeje, da bivši evropski šampion HSV igra u Cvajti, pa možda ove pritužbe i nisu realne.

Postavlja se pitanje ko bi od srpskih igrača zaigrao na tom, slobodno možemo reći, spektaklu.

To bi zavisilo od forme čitave sezone, ali bi Mitrović, s obzirom na start ovog šampionata bio sigurno razmatran, mada je konkurencija u najjačem fudbalskom takmičenju na svetu strašna.

Vlahović bi sigurno konkurisao u Seriji A, kao i Milinković-Savić koji je već biran za najboljeg vezistu u "Kalću". 

Kako bi se birali igrači?

Pa najveći deo glasova bi nosili treneri i panel koji bi činili bivši igrači koji sada rade kao novinari. Da li bi mišljenje navijača imalo toliku težinu kao u Americi, odnosno tamošnjim profesionalnim sportovima?

Ne, jer su rivalstvo i isključivost mnogo veći, pa bi timovi koji imaju veću podršku, odnosno njihovi igrači imali mnogo više predstavnika, bez obzira na formu i rezultate. 

Kad smo kod naših igrača, Mitrović sutra ima neke nerešene račune sa Njukaslom, AdmiralBet je pripremio specijal za najboljeg strelca u srpskoj istoriji, pa naći ćete veoma zanimljive predloge.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke