Novi problemi za "Rosonere", jedan od potencijalnih kupaca se premišlja?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.07.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Jonghong Li bi svojim postupcima mogao da napravi veliki problem Milanu.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Kineski biznismen pod imenom Jonghong Li je pre oko godinu dana preuzeo vlasništvo nad fudbalskim klubom Milan.

Od starta je delovalo da je to dobra stvar za jedan od najvećih italijanskih klubova, novi vlasnik je tokom leta 2017. godine doveo 11 novih igrača na "San Siro".

Ipak, problemi su krenuli da se javljaju ovog leta, Milan je zbog dugova i problema sa FFP pao pod lupu Uefe, koja je na kraju kaznila klub sa dve godine neigranja u evropskim takmičenjima i 32 miliona evra.

Li je propustio rok za plaćanje duga, Eliot fond je to uradio umesto njega, pa je na Kinezu bio zadatak da vrati taj novac američkom fondu ili da proda klub.

Roko Komiso je jedan od ljudi koji je pokazao interesovanje za kupovinu 70% deonica kluba, ali je sada i bogati italijanski biznismen počeo da se premišlja.

Naime, pojavili su se problemi, jer niko ne zna šta su planovi Jonghong Lija.

On nije vratio pomenutih 32 miliona evra Eliot fondu i sada Amerikanci kreću u proces preuzimanja kluba od kineskog biznismena.

"Mi zaista ne znamo koji su put odabrali gospodin Li ili gospodin Singer iz Eliot fonda, ne znamo kako će se sve završiti.

Dok mi neko ne kaže drugačije, gospodin Li je i dalje vlasnik Milana. Sve to mora da prođe kroz sud, ali gospodin Li je i dalje vlasnik
", izjavio je Komiso.

On je dodao i da neće davati nikakva obećanja, a metaforično je prikazao koje su šanse da on postane novi vlasnik "Rosonera".

"Možda da bacimo novčić... Ne želim da dajem nikakva obećanja, svi koji me znaju, mogu da potvrde da nikada ne dajem obećanja koja ne mogu da ispunim. Roko obeća nešto samo kada to može i da ostvari", dodao je gospodin Komiso.

Na kraju je zaključio da mu se u Milanu najviše dopada trener Gatuzo.

"Ono što mi se sviđa je čovek pod imenom Gatuzo, jer sam pre 50 godina ja bio kao Gatuzo. Nisam bio tako dobar, on je bio mnogo bolji igra i igrao je za nacionalni tim, ali i ja sam bio čvrst. I on je iz Kalabrije takođe", zaključio je milijarder Roko Komiso.

Dakle, Li pravi velike probleme klubu čiji je još uvek vlasnik, videćemo kako će se sve završiti.

Treba očekivati da Eliot fond preuzme vlasništvo nad klubom, a da ga Amerikanci nakon toga prodaju nekoj od zainteresovanih strana, možda baš Roku Komisu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uncle Fester
Monday, 09.07.2018
15:03

Ja uopšte ne vidim problem što će Eliot preuzeti klub, naprotiv, kada taj fond postane vlasnik kluba, Milan automatski više nema dug od 380 miliona koje je do sada ima, dakle nema dugovanja što je fantstična situacija i pred UEFA-om i pred svim ostalim kupcima. Dalje, Eliot će kada postane vlasnik odmah uložiti 150miliona za transfere i za redovno funkcionisanje kluba, što je bolje nego što bi kinez Li mogao!!! Eliotu je u interesu da klub što bolje funkcioniše kako bi ga eventualno za godinu ili dvije prodali što skuplje!!!

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
21:18

Primetio sam da vam se kroz tekstove provlaci i prozima da smo kaznjeni sa to jest na dve godine iako je jasno naglaseno i objasnjeno da je samo jedna sezona u pitanju?! Zaboravio sam da vam ukazem na to da gresite. Inace, simpaticno je to ''pod imenom'' Hahaha

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 08.07.2018
21:06

Svi se pojacavaju pred sezonu samo milan ne zna ciji je :((. Opet ce sudije dda budu krive kad zavrse desei

avatar
Uncle Fester
Monday, 09.07.2018
07:30

Ko je vama kriv kad nakon ulaganja od pola milijarde svake godine ispadnete u prvom kolu LŠ ???

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 08.07.2018
20:55

Za najveci na svetu, budimo objektivni i realni sa malim r:-D Sutra bi trebalo da se zna dosta toga, a i Ros je u igri, ogroman broj velikih imena tu figurira.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 08.07.2018
20:52

revolticu hoce li taj smpanjac vise ?