Novi projekat u Parizu, a nema veze sa PSŽ - Luj Viton, Jirgen Klop i stadion koji je priljubljen na "Park prinčeva"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 14.10.2024.
14:31
Izvor: Sportske.net

Mnogi se šale da će oni pre uzeti Ligu šampiona nego Pari Sen Žermen.

Paris FC
Paris FC

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je nesumnjivi vladar prestonice Francuske iz sportske perspektive. Fudbalski i rukometni klub su zaista najmoćnije organizacije, ali poslednjih godina nadošla je i košarkaška sekcija koja nosi ime po samom gradu i brzo su se domogli Evrolige.

No, isto tako brzo bismo mogli češće da pričamo o Fudbalskom klubu Pariz kao zanimljivom projektu. Aktuelni lider Lige 2 preselio se na stadion "Žan Buin" koji je lociran na samo nekoliko desetina metara od "Parka prinčeva". Tako bismo već u narednoj sezoni mogli da vidimo jedan od čudnijih gradskih derbija.

Tu nije kraj kuriozitetima jer se na stadionu koji će ubuduće koristiti Pariz nalazi zvanična megaprodavnica Pari Sen Žermena...

Novosti iz Francuske kazuju da je porodica Arno, u čijem je vlasništvu najveći modni brend na svetu Luj Viton, otkupila 55 odsto akcija kluba. Biznismen Pjer Feraći do 2027. zadržava najviše 30 odsto, a uskoro bi u Pariz trebalo da uđe i Red bul sa svojih 15 odsto. Kao što znamo, Jirgen Klop je imenovan za čoveka koji će upravljati, odnosno savetovati klubove u vlasništvu Red bula.

Za ovaj klub nastupaju imena kao što su Maksim Lopez, Timoti Kolodžejčak, Žan Filip Kraso... Sa klupe ih vodi Stefan Žili, čovek bez većih trenerskih dostignuća. Ali, čini se da su pred njim...

Ligu 1 su poslednji put igrali 1979. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke