Novi prvi kandidat za klupu Njukasla? Da li je zaista najbolje rešenje?

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.10.2021.
10:08
Izvor: Sportske.net

Ovo bi mogla da bude logična odluka...

EPA-EFE/LYNNE CAMERON
EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

U Njukaslu se smenjuju vesti o novom treneru dok stižu i tužne slike Stiva Brusa na jednom od poslednjih trenera pred smenu. Hoće li se to desiti danas ili sutra manje je bitno. On čeka svojih 10 miliona odštete, a kako rekosmo protiv Totenhema bi njegov pomoćnik Grem Džons, a pojavio se novi favorit za klupu.

Sada je to izgleda Frenki Lampard koji je pretekao Lučijena Favra. Šta se promenilo? Prvo, Njukasl nema vremena da se Švajcarac navikava na novu ligu. Drugi, Lamps je legenda, ima iskustva u Derbiju i Čelsiju, gde je dobio otkaz protiv januara, ali je bez obzira na sve ostavio dobar utisak, pre svega jer je promovisao mlade igrače.

Novi vlasnici se nadaju da će uporedo sa kupovinom kvalitetnih igrača, legendarni fudbaler raditi i sa mladim igračima, odnosno pružiti šansu momcima iz akademije koja je poznata kao jedna od boljih u Engleskoj.

Na zimu će klub doveti nekolicinu igrača, pa je zbog toga potrebno što pre imenovati menadžera. Već pregovaraju sa Lesterom oko Veslija Fofane koji se povredio, ali u januaru bi trebalo da bude spreman. No, mladi reprezentativac Francuske bi mogao da bude papren. Naravno, da prate situaciju oko nekih zvučnih imena, poput Kundea kome je propao transfer u PL, Sevilja bi prodajom mogla da pokrije dugove. Dembelea bi da privuku visokom platom, ako ne produži ugovor sa Barselonom, a videćemo hoće li Isko biti raspoložen da uzme ogroman novac. 

Navijači se pitaju zbog čega Brus nije već smenjen, ali "Tajms" piše da se sve odluke donose u Rijadu, pa to za sada koči očekivanu odluku.

U svakom slučaju, raspored je težak, imaju samo tri boda, učiniće sve da malo poprave poziciju, ali još dva i po meseca je do prelaznog roka, posle čega će stvari biti verovatno lakše...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke