Novi šamar šampionu - Troa uzela bod u Parizu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 08.05.2022.
22:37
Izvor: Sportske.net

I to posle dva gola zaostatka.

EPA-EFE/Ian Langsdon
EPA-EFE/Ian Langsdon

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Trroe remizirali su 2:2 u 36. kolu francuske Lige 1.

Maurisio Poketino izveo je na teren sve zvezde, ali mu to nije pomoglo večeras. Šampion Francuske ponovo je razočarao publiku na "Parku prinčeva".

Domaći su poveli već u šestom minutu, odlično je centrirao Anhel di Marija, a pogodio štoper Markinjos.

PSŽ je udvostručio prednost u 25. minutu, Nejmar je pogodio iz penala. Tada se činilo da će "Sveci" naneti pravu rezultatsku katatastrofu Troi, ali se to nije dogodilo, naprotiv.

Uspeli su gosti da smanje prednost favorita u 30. minutu. Kardinalnu greškunačinio je levi bek Nuno Mendeš, a to je u gol pretvorio Ike Ugbo.

Posle samo četiri minuta igre u nastavku Troa je stigla do izjednačenja. Kimpebeme je nesmotreno reagovao u svom šesnaestercu i skrivio jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Florijan Tardiju.

Uspeo je Nejmar da postigne gol za novo vođstvo PSŽ-a u 57. minutu, ali je njegov pogodak poništen zbog faula Mbapea u toku akcije.

Već u narednom napadu Lionel Mesi promešao je odbranu gostiju, ali je lopta posle njegovog šuta otišla pored gola. Dobru priliku imao je i Markinjos pet minuta pre kraja, ali je i on bio neprecizan. U poslednjim trenucima susreta Mesi je pogodio prečku, tako je propala poslednja šansa da šampion dođe do pobede.

Dva kola pre kraja PSŽ je ubedljivi lider prvenstva sa 80 bodova, dok je Troa bodom na "Parku prinčeva" drastično popravila svoje šanse za opstanak, sada su 15. sa 37 bodova i imaju šest boda više i utakmicu više u odnosu na Sent Etjen koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak u Ligi 1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke