Novi šamar za Parižane, Traore srušio "svece" u Renu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 15.01.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Drugi poraz od početka godine za aktuelnog šampiona Francuske.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Fudbaleri Rena napravili su veliko iznenađenje pošto su kod kuće savladali Pari Sen Žermen rezultatom 1:0 u okviru 19. kola francuske Lige 1.

Parižani su tako zabeležili svoj drugi poraz, a zanimljivo je da su oba usledila nakon pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

Kristof Galtije odlučio je da odmori neke od ključnih igrača poput Mbapea i Hakimija, međutim to mu se obilo o glavu zbog sjajne igre domaćih fudbalera bez obzira na to što su ekipu predvodili Leo Mesi i Nejmar.

Prvi je u dva navrata zapretio Ren preko Kalimuendoa i Girija, na drugoj strani pokušao je Mesi, ali njegov udarac sprečio je defanzivac Rena.

Jalovo je delovao Pari Sen Žermen i pored činjenice da su Mesi i Nejmar odigrali čitav meč, a hladan tuš za aktuelnog prvaka Francuske usledio je u 65. minutu kada je Hamari Traore posle dodavanja Trifea zatresao mrežu Donarume.

Od tog trenutka, PSŽ je krenuo na sve ili ništa, međutim nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol iskusnog Mandande, pa zato ponovo imamo uzbudljivu šampionsku trku u Ligi 1.

Nakon poraza, PSŽ i dalje ima 47 bodova na čelu tabele sa tri boda više od prvog pratioca Lansa, dok je Ren peti sa 37.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke