Novi skandal u Juventusu, igraču preti trogodišnja zabrana zbog klađenja?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.10.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Nema mira u Juventusu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Dok je Pol Pogba optužen za doping, drugi igrač Juventusa, Nikolo Fađoli, mogao bi na dugo "hlađenje" zbog - klađenja! 

Italijanski mediji otkrili su danas novu aferu u Juventusu - Fađoli se navodno kladio na ilegalnim platformama, što je zabranjeno zakonima u Italiji. 

Iako, naravno, kockanje nije krivično delo, zabranjeno je da opklade vrše u kladionicama koje nisu ovlašćene od strane italijanske vlade, a još gore, zabranjeno je da ih vrše profesionalni fudbaleri, učesnici takmičenja dostupnih za klađenje.

Istragu protiv Fađolija pokrenuo je ni manje ni više državni tužilac Manuel Pedrota, a igrač Juventusa je pod lupom već nekoliko meseci. Sa postupkom su upoznati i advokati Juventusa, a sada preostaje da se utvrdi da li Fađoli stoji iza sumnjivih odluka i koliko kazna ga čeka. 

Moglo bi se reći da od dokaza zavisi čak i njegova profesionalna karijera, jer ako se utvrdi da je Fađoli kriv, mogao bi da bude suspendovan iz profesionalnog fudbala čak na tri godine! 

Novčana kazna u ovom slučaju je 25.000 evra, ali bi ona definitivno bila najmanji problem za Fađolija ako uzmemo u obzir plate fudbalera u Seriji A. 

Inače, Fađoli je ove sezone počeo da dobija sve veću šansu kod Maksa Alegrija, odigrao je šest utakmica, upisao je i jednu asistenciju u Seriji A. 

Iako ima 22 godine, pitanje je šta bi bilo da mu bude zabranjeno da se bavi fudbalom do svoje 25...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke