Novi spisak UEFA, ovo su pet gradova u igri za finale LŠ!? Šta je najbolji izbor?

Autor: Boris Jovanović
petak 25.02.2022.
09:38
Izvor: Sportske.net

Ko bi trebalo da dobije najveću utakmicu evropskog fudbala...

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Sasvim je izvesno da će finale Lige šampiona zbog rata u Ukrajini biti premešteno iz Sankt Petersburga, mada UEFA i dalje nije raskinula ugovor sa svojim sponzorom Gaspromom, i kako govore preispitiju taj scenario.

No, navijače klubova koji su ostali u takmičenju, iako su tek odigrani prvi mečevi osmine finala Lige šampiona gde bi mogli da vide svoje ljubimce u borbi za najvažniji pehar u klupskom fudbalu.

Na stolu je navodno pet solucija, odnosno sveden je spisak stadiona, ostao je kao što se pretpostavljalo Vembli koji ima ogroman kapacitet, ali to nije jedina opcija.

Priča se da bi zbog Brexita, viza za Englesku i sličnih stvari, šansu mogao da dobije recimo Pariz odnosno "Stadion Francuska". Na ovom stadionu koji ima kapacitet oko 80 000 gledalaca igrana su dva finala, ali poslednje pre 16 godina kada je Barsa tukla Arsenal. Zamislite euforiju ako bi se PSŽ dokopao završnice.

U igri je i San Siro jedan od najpoznatijih stadiona svetu i sveto fudbalsko mesto. Na ovom mestu koji ima zvaničan naziv "Đuzepe Meaca" igrana su četiri finala, poslednje pre šest godina da je Real tukao Atletiko na penale. Inače "San Siro" će biti sruše posle ZOI 2026. pa je ovo možda poslednja prilika.

Arena "Johan Krojf" je i dalje jedan od najmodernijih stadiona u Evropi, iako je izgrađen u prošlom veku. Zanimljivo u Amsterdamu je igrano samo jednog finala Lige šampiona i to 1998. kada je Mijatović golom protiv Juventusa prekinio Realov post u najvažnijem evropskom takmičenju posle više od tri decenije.

I na kraju, pominje se La Kartuha, odnosno Olimpijski Stadion u Sevilji koji ima sjajnu infrastrukturu, kao i sam grad i čitava Andaluzija. Tu je Porto sa Murinjom osvojio Kup UEFA 2003. Ovaj stadion koji prima nešto manje od 
60 000 ljudi je bio domaćin Špancima na EP prošlog leta, napravljen je 1997. ne koriste ga klubovi iz Sevilje, ali je ipak manji od ostalih na listi, pa verovatno ima i najmanje šanse. 

SuperSurvey.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke