Novi trener, nova struja - Volfsburg zakomplikovao sve i zamrsio grupu "G"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.11.2021.
20:41
Izvor: Sportske.net

"Zakuvalo" se u ovoj grupi.

EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Povezane vesti

Fudbaleri Volfsburga pobedili su Salcburg sa 2:1 (1:1) u utakmici 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Mogao je Salcburg da rezerviše sebi kartu za osminu finala, ali umesto toga, grupa "G" je postala još zamršenija. Volfsburg je slavio pred svojim navijačima i pred očima selektora Nemačke Hansija Flika koji je imao priliku da vidi bravuru mlađanog napadača Lukasa Nmeče.

Nije dugo vremena bilo neophodno domaćinu da dođe do gola. Janik Gerhart je već nakon tri minuta imao prodor po levom boku, potom uputio centaršut po zemlji, kroz peterac za Ridle Bakuna na suprotnoj stativi, a ovaj je imao lak posao da podigne svoje navijače.

Salcburg je ekipa koja i te kako ima rešenje za veliki broj situacija, pa su i iz ove imali izlaznu kartu. Ne baš pametan prekršaj napravio je Vut Veghorst na 25 metara od svog gola,a onda je Veber odlučio da postigne golčinu za izjednačenje.

Konačan ishod postavio je Lukas Nmeča nakon briljantne akcije u kojoj su učestvovali on i Maksimilijan Arnold. Bio je to perfektan pas Arnolda sa centra igrališta, a mladi nemački reprezentativac je grudima prihvatio loptu, primirio je desnom nogom i istom "raspalio" u bliži ugao Konovog gola za 2:1.

Nije mogao Salcburg do poravnanja iako su imali šansi, ali Koan Kastels je bio na visini zadatka.

Tako je novi trener "vukova" Florijan Kofild karijeru na klupi ovog tima započeo sa dve pobede i to kakve. Prvo protiv Bajera u Bundesligi, a onda i u susretu sa Salcburgom.

Sada je stanje u grupi sledeće: Salbrug ima sedam bodova, Volfsburg pet, dok Sevilja ima četiri, a Lil tri uz dodatak da oni tek moraju da odigraju svoj duel.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke