Novi trener pristao, evo koje je igrače tražio od Junajteda, verovatni Solskjerov naslednik!

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.10.2021.
08:29
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je Norvežanin blizu otkaza...

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Poraz od Liverpula je teško progutati, pa iako se pričalo da je Solskjerova pozicija sigurna, izgleda da se stvari kreću ka promeni trenera. 

Naime, gazde Glejzeri su već juče razgovarali sa Edom Vudvordom i tražili objašnjenje za katastrofu, u klubu sazreva misao o smeni Norvežanina.

Menadžer je tražio od igrača da ga podrže, ali njihova reakcija je navodno bila mlaka, veći deo svlačionice smatra da Ole nije dorastao poslu.

Nije gotovo, on ima ugovor do 2024. Junajted će morati da mu isplati veliku odštetu, ali se u klubu nadaju da bi mogao da smanji potraživanja zbog svoje igrače prošlosti. No, Solskjer neće lako odustati, a jedini kandidat koji bi mogao da sedne na klupu je Antonio Konte.

Naime, Italijan je prema tvrđenju britanskih medija već dao zeleno svetlo, ne želi da propusti šansu da sedne na klupu jednog od najvećih klubova na svetu, ali zahtevaće određene uslove, mada novac nije u prvom planu.

Naime, Konte će tražiti da klub u naredna dva prelazna roka dovede Barelu iz Intera i Kjezu iz Juventusa. To deluje već kao nemoguća misija, čini se da ni sa 200 miliona "Đavoli" ne bi mogli da prinude Inter, odnosno Juventus da prodaju fudbalere oko kojih će oformiti tim.

Konte smatra da nije potrebno mnogo igrača, ali želi da pojača vezni red, kao i bokove. Što se štopera tiče, ako bude igrao 3-5-2, sasvim je jasno da ovo što ima nije dovoljno, da mu je potreban još jedan centralni defanzivac i to neko ko će uz Varana nositi odbranu.

U Junajtedu i dalje postoji zebnja zbog Konteovog karaktera, ali planiraju da mu daju odrešene ruke kada su pojačanja u pitanju, to nije imao u prethodnih klubovima, pogotovo u Juventusu i Čelsiju gde je u svađi napustio klub.

Vreme otkucava za Solskjera, slede dueli u Londonu protiv Totenhema koji je takođe u nevolji i Atalante u Bergamu, pre gradskog derbija sa Sitijem. Ako ne pobede u narednim mečevima, čini se da će menadžer bez obzira na sve dobiti otkaz. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke