Novi trenerski bum - Zaboravljeni Kike Setijen!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.10.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Kakav domino efekat...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Unaj Emeri je prešao u Aston Vilu, a njegovo mesto mogao bi već sutra da zauzme - Kike Setijen!

Zaboravljeni španski trener bez posla je još od kako je pre dve godine dobio otkaz u Barseloni, nakon sramnog poraza od Bajern Minhena rezultatom 8:2.

Setijen je bio panični potez tadašnje uprave Barselone sa Hosep Marija Bartomeuom, koga su odbili Ćavi Ernandes i Ronald Kuman, a Setijen je bio treće rešenje.

On je prethodno skrenuo pažnju kao trener Betisa, pošto je sa timom iz Andaluzije zaista igrao atraktivan fudbal. Zanimljivo, Setijen je postao prvi trener u istoriji koji je u jednoj sezoni pobedio i na "Kamp nou" i na "Santjago Bernabeu", a ubrzo je stigao poziv Barselone.

Setijen je u Barsu stigao januara 2020. godine, umesto Ernesta Valverdea, ali je za tih osam meseci potpuno srozao Katalonce.

Ispao je odmah u Kupu kralja, provukao se sa Napolijem u Ligi šampiona na krilima Lea Mesija, da bi potom nakon poraza u "El klasiku" usledila pauza zbog korone.

U junu je Barsa bila lider, ali je sve prosula i Realu prepustila titulu. Nakon šamara od Bajerna, Setijen je bukvalno najuren kao jedan od najgorih trenera u modernoj istoriji kluba.

Dve godine kasnije, njega čeka Viljareal, zanimljiva ekipa koja je dostojna borbe za plasman u Evropu, pa ostaje da vidimo da li će uspeti ono što je i sa Betisom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke