Novi veliki podvig Brentforda - Liverpul na kolenima, Klop će sanjati Konatea i Nunjeza!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.01.2023.
20:28
Izvor: Sportske.net

"Pčelice" igraju sjajno ove sezone, "stradao" i Liverpul.

EPA-EFE/Kieran Galvin
EPA-EFE/Kieran Galvin

Povezane vesti

Fudbaleri Brentforda napravili su iznenađenje u Londonu pošto su u okviru 19. kola engleske Premijer lige savladali ekipu Liverpula rezultatom 3:1.

"Redsi" su neočekivanim porazom prekinuli niz od četiri pobede, a imaće za čim da žale posle nekoliko propuštenih prilika, naročito one Nunjeza na početku meča.

Igrao se 19. minut kada je Konate bio nesrećan po sopstveni gol, lopta se od njega odbila u mrežu Liverpula i Brentford je stigao do prednosti.

"Pčelice" su strpljivo čekale svoju šansu i dočekale je u 40. minutu kada je pogodio Visa, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Dva minuta kasnije, spasa po Alisona nije bilo - lopta je posle udarca Vise ipak prešla liniju, pa su puleni Jirgena Klopa posle prvih 45 minuta imali dva gola zaostatka.

Nemački stručnjak je na poluvremenu izvršio tri izmene i to je dalo novu energiju ekipi, pa je Darvin Nunjez utekao čuvarima i zatresao mrežu golmana već nekoliko minuta od početka drugog dela igre.

Ipak, VAR soba signalizirala je ofsajd, pa je pogodak bio poništen.

Tračak nade za Liverpul usledio je već u 50. minutu, Okslejd-Čemberlejn našao se na pravom mestu u pravo vreme i posle centaršuta Aleksander-Arnolda loptu glavom sproveo iza leđa Raja.

I kada su se gostujući navijači ponadali da bi Liverpul mogao da izbegne poraz, usledio je hladan tuš.

Duga lopta sa polovine Brentforda napravila je probleme Konateu, iskoristio je to Brajan Mbeumo i hladnokrvno rešio situaciju "jedan na jedan" sa Alisonom u 84. minutu susreta.

Brentford je ovom pobedom stigao do sedme pozicije u Premijer ligi sa 26 bodova, dok je Liverpul šesti sa dva boda više, ali i utakmicom manje od "pčelica".

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke